3d yazıcılar

3d yazıcılar

Hayatımız son yıllarda gittikçe hızlı değişiyor. Bu değişimin önümüzdeki yıllarda iyice hızlanacağı bekleniyor. Beklenti o kadar büyük ki günümüzdeki mesleklerin büyük çoğunluğunun önümüzdeki 20 yıl içerisinde yok olacağı bekleniyor. Elbette yok olan meslekler yerine yeni yeni meslekler ortaya çıkacak. Önemli olan nokta yeni mesleklere uygun olarak kendimizin çocuklarımızın yetiştirilmesi. Bugün size kaybolması beklenen meslekleri biraz anlatıp ardından geleceğin mesleklerinden bir tanesi olan 3d üretim mühendisi ve buna paralel olarak 3d yazıcılardan bahsediyor olacağız. 3d yazıcı yada daha kullanılır ismi ile 3d printer.

Önce kısaca yok olması beklenen mesleklerden bahsedelim. Aslında bazı meslekler tamamen yok olurken bazı mesleklerin de evrim geçirmesi bekleniyor. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte yok olması beklenen meslekler eczacılık, müşteri hizmetleri temsilcileri, muhasebeciler, avukatlar, taksi şoförü, emlakçılık gibi mesleklerin 20 yıllık süre içerisinde yok olması ya da evrim geçirmesi bekleniyor. Bu şekilde bakınca biraz garip gelebilir ama teknolojinin, yapay zekanın, otonom arabaların ve robotların dünyamıza daha fazla girmesi ile birlikte bu mesleklere olan ihtiyacın azalacağı kesin. Bu mesleklerin neden kaybolacağı ile ilgili ayrı yazılar yazacağız ancak bu yazımızda bizim asıl konumuz 3d üretim mühendisliği mesleğinin artan talebi olacak.

3d üretim mühendisliği popüler olmaya başlayan ve yıllar geçtikçe popülaritesinin artmasını beklediğimiz mesleklerden birisi. Gün geçtikçe kişiselleştirilen ürünlerin artması beklenmekte ve kişisel ürünlerin artması ile birlikte 3 boyutlu yazıcıların gün geçtikçe daha fazla kullanılır hale geleceğini tahmin etmek çok zor olmamaktadır.

3D üretim mühendisliği, birçok sektörde 3 boyutlu yazıcıların geliştirilmesi alanında çalışacak bir meslek koludur. Bu alanda beklenen sadece 3 boyutlu yazıcı geliştirilmesi değil bu yazıcıların kullanımı ile farklı ürünler geliştirilmesi de bu meslek grubunun işlerinden birisi olacaktır.

3 boyutlu yazıcılar son yıllarda en çok dikkat çeken ürünlerden birisi olarak otomotiv, savunma sanayisi, medikal, eğitim gibi ana konulardan tekstil, sağlık, yemek gibi farklı konulara hızla ilerliyor. Bu teknoloji ile artık seri üretim zorunlulukları ortadan kalkarak kişiye özel üretimler çok daha hızlı ve ekonomik şekilde üretilebiliyor olacak.

Yazıcılardaki gelişmeler bu yazıcıların evlerimize kadar alınıp kendi ürünümüzü kendimiz üretebilir hale geleceğiz. Bu meslek dalı ve buna benzer geleceğin meslekleri adı altındaki meslekler ile ilgili yazılarımıza devam ediyor olacağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri