Dev açılışta Tancan damgası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile canlı bağlantıya geçip Konya Karapınar Güneş Enerji Santrali'nin açılış programında açıklamalarda bulundu.

Kalyon Enerji’nin Ankara’da kurduğu ilk yerli entegre güneş paneli fabrikasının açılışı gerçekleştirildi. Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Konya'dan canlı bağlantıya geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Karapınar Güneş Enerji Santrali ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tancan'ın açıklamaları şöyle:

"Panellerin iki ayrı özelliğinden bahsedeceğim. Panellerimiz iki yüzüyle de elektrik üretebilen panellerdir. Hem ön yüzünden hem de arka yüzünden santralimizde güneş takjip sistemi var. Yani panellerimiz güneşin doğuşundan batışına kadar güneşi takip etmek suretiyle güneş enerjisinden maksimum şekilde faydalanmış olacak. Bu santralde üretilen enerjinin şebekeye aktarılması için gerekli olan hem trafo merkezi hem de iletim hatlarının yapımı tamamlandı. Hem fabrkamızın hem de santralimizin ülkemize ve millettimize hayırlı olmasını diliyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri