Ve yola çıktılar

Bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek üzere Antartika’ya giden heyette yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bilim heyetine baklava ikram etti.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinesinde gerçekleşecek olan 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi için 24 kişiden oluşan heyet, hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte İstanbul Havalimanı’ndan yola çıktı. Bilim heyetini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu ve bilim adamlarının aileleri uğurladı.

Törenin ardından protokol üyeleri, 40 gün sürecek araştırma için 24 kişiden oluşan bilim heyetini Antartika’ya uğurladı. Heyette Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yer aldı. Gaziantep’ten getirilen baklavalar yola çıkan bilim heyetine ikram edildi. Antartika’da bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek üzere hazırlıklarını tamamlayan 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi heyeti, törenle yola çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “4. Bilim Seferimiz kapsamındaki araştırmalar sayesinde kıtadaki fiziki varlığımızı perçinleyecek, kalıcı Türk Antarktik Bilim Üssü çalışmalarında son aşamaya geçmiş olacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri