"Futbolcuların maaşları ödenmesin"

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını bütün dünyayı etkisi altına aldı. Koronavirüs sebebiyle dünya çapında ölü sayısı 10 bini aşarken Süper Lig, İtalya Serie A, İspanya Ligi, Fransa Ligue 1 gibi birçok lig ertelendi.

Koronavirüsü farklı yönlerden ele alan bilim insanlarından biri olan Prof. Dr. Orhan Kural bu dönemde futbolculara para verilmemesi gerektiğini söyledi.

"Boş futbol sohbetlerine karşıyım"
Boş futbol sohbetlerine karşı olduğunu söyleyen Kural, "Elbette her türlü spora, amatör kulüplerde gençlerin futbol oynamasına karşı değilim. Aksine daima destekledim. Ben dünya üzerinde bir 'uyutma sistemi' olan profesyonel futbol adına; harcanan milyarlara,televizyonlarda saatlerce süren futbol dedikodularına, iddia denilen kumara,berberlerde, kahvelerde, işyerlerindeki boş futbol sohbetlerine, karşıyım!" dedi.

"Kral gibi hayat süren yabancılara karşıyım"
Futbolcuların krallar gibi hayat yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Kural, "Televizyon başında elinde zararlı gazlı bir içecek ve bol yağlı cips ile kendileri spor yapan profesyonellerin başarısı ile 'ilkel mutluluk' yaşanmasına karşıyım. Keşke herkes kendi 'başarısı' ile övünse! Altı ay vergi vermeden, ülkemizde bizlerin ödediği vergilerle 'kral' gibi hayat süren yabancı futbolculara karşıyım. Gelir Dairesi Başkanlığında konferans veriyordum, bu haksızlığı gündeme getirdim. 'İlgililer bu tuhaf durumu izah edemedi.'" ifadelerini kullandı.
Bir tek Altınordu'nun yabancı futbolcu bulundurmadığını söyleyen Kural, "Futbol şirketlerinin ülkemizin kaynakları ile yabancı futbolculara ne kadar para ödediğini ve kaç yabancı futbolcu bulundurduklarını futbol federasyonuna sordum. Maddi portreyi açıklayamadılar ama, Kasımpaşa 14, Rizespor 16, Başakşehir 14, Fenerbahçe 15, Konyaspor 15 yabancı futbolcuya sahip olduğu ortaya çıktı" sözlerini kullandı.
Alex için yapılan heykeli de eleştiren Kural'ın diğer açıklamaları şu şekilde: Tek İzmir’in Altınordu’sunda yabancı futbolcu yok, onları kutlarım. Özür dileriz, Halime Çavuş Nene Hatun sizlerin heykelini yapamadık. Gençler sizi tanımıyor. Böylece siz kahraman kadınlarımızı bir daha 'öldürdük.' Ama on binlerce dolar ödeyerek özel uçak ile ülkesi Brezilya’ya dönen Alex için bir heykel hazırladık, bravo size!

"Futbolcuların maaşları kesilsin"
Benim on yıllık Profesör maaşımı bir yabancı futbolcu bir haftada kazanıyor, kızgınım. Dünya şu anda virüs ve ölüm telaşında! Bir süre sponsor paralarını cebe indirmek amaçlı seyircisiz maçlar oynandı! Ya bir futbolcu maç sırasında virüs kaptım diye ortaya çıksa acaba kendisine ne kadar tazminat ödenir? Şimdi maçlar süresiz ertelendi! Doğru bir karar! Lyon ve Milan futbol takımları futbolcularına artık maaş ödemiyor. Ben de diyorum ki; bizimkiler de bugüne kadar fazlası ile hak etmedikleri servet kazandılar. Bugünden itibaren 'sponsor' ücretleri, ve kendilerine ödenen paralar kesilsin. Bu para fedakarca çalışan sağlık emekçilerine ve virüs mağdurlarına ayrılsın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri