Gaziantep’te jigolo dolandırıcıları var mı? Jigolo uzağına kimler düştü! Sertifika, şantaj ve büyük vurgun!

Gaziantep’te jigolo dolandırıcıları var mı? Jigolo uzağına kimler düştü! Sertifika, şantaj ve büyük vurgun!

Bursa Emniyet Müdürlüğü, Balıkesir, İzmir, Konya ve Adana’da jigolo dolandırıcılarına operasyon üzerine operasyon yaparak, 15 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi. Ayrıca Bursa Polisi, Bursa’ya bağlantılı olarak başta İstanbul olmak üzere bir çok ilde de operasyonlarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi.

SAHTE VERGİ LEVHASIYLA 1,5 MİLYON TL DOLANDIRDILAR
Bursa merkezli 3 ilde sahte sertifika ve sahte vergi levhası kullanılarak jigolo sitesi yöneten ve vatandaşları 1 milyon 500 bin lira dolandıran 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Lüks bir hayat yaşayan 15 kişiden 5'i tutuklandı. Diğer 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 1 kişi ise savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

YÜKSEK PARA VAADİ
Ekipler, müştekilerin internette gezindikleri sırada, ‘Jigolo olma ve haftalık yüksek kazanç elde etme’ vaadinde bulunan bir site ile iletişime geçtikleri, kolay yoldan para kazanma fırsatı bulduğunu düşünen müştekilerden, VIP ve Gold üyelik gibi isimlerle para talebinde bulunulduğu tespit etti.

ŞANTAJ YAPIYORLAR
Sonrasında dolandırıcıların müştekilerin yolladığı bilgi ve görüntülerle, bu konuyu aile ve sosyal çevresine duyurarak kendilerini rezil edecekleri yönünde tehdit ve şantaj yaparak kazanç sağladıkları belirledi. Ekipler, 14 müştekinin 250 bin lira dolandırıldığını ve şüphelilerin hesap hareketlerinde ise 4 aylık dönemde 1 milyon 500 bin lira hareket olduğunu belirledi. Şüphelilerin lüks bir hayat sürdüğünü de öğrenildi.

SERTİFİKALARLA GÜVEN KAZANIYORLAR
Şüphelilerin başka bir kişiye ait kişisel bilgileri kullanarak vergi levhası ve sertifika belgesi kullandığı ise Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün ekipleri tarafından yapılan incelemelerinin ardından tespit edildi. Şüphelilerin bu evrakları sitede yayınlayarak vatandaşların güvenini sağlamaya çalıştıkları öğrenildi.

GAZİANTEP AYAĞI NE DURUMDA

Bursa Polisi’nin Türkiye genelinde başlattığı jigolo operasyonunda tüm illeri uyararak, böyle jigolo çeteleri bulunduğunu, Emniyet Müdürlüklerine bir yazı halinde gönderdikleri ileri sürüldü. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü de, jigolo ile ilgili internet sitelerini araştırarak, çalışmalarını sürdürdüğü öne sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri