Stokçukarı ifşa edelim, Naksan’ın Bataklık bağlantısı ve 15 Temmuz unutulmasın

Stokçukarı ifşa edelim, Naksan’ın Bataklık bağlantısı ve 15 Temmuz unutulmasın

HABERİN VİDEOSU

Bu hafta yine önemli konular var gündemimde. Antepfıstığının stoğu ile zengin olanların kirli oyunları, Bataklığa saplanan firmaların durumu ve 15 temmuz kutlamalarını gündeme getireceğim.


Antepfıstığı CANAVARLARI kimler
Baklavacıdan, kadayıfçıdan tutunda fıstık stoklayıp servetine servet katmayı meslek haline getiren birçok kesim antepfıtığında rekoltenin açıklanmasının ardından kazanç planlarını yapıp ellerini oğuşturmaya başladı bile. Fıstıkta ‘VAR’ yılı olması nedeniyle rekolte yüksek olacak ama her yıl fıstktan milyonları cebine indiren fırsatçılar ‘Nasıl bu çiftçinin aklını çeleriz. Fıstık nasıl pazara erken düşerde fiyatı aşağı çekip malı depoda saklarız’ hesaplarını yapmaya başladılar. Üreticinin alın terini cukka yapmayı planlayanların planı mutlaka bozulmalıdır. Çünkü, düğün yapacak, ev alacak, traktörünü yenileyecek ve banka borcunu ödeyecek olan antepfıstığı üretici her yıl olduğu gibi yine stokçu ve komisyoncuların kıskacına girmesin. Haksız rekabete neden olan ve işi sadece senede bir ay fıstık stokçuluğu yapmak olan, gümrükten kayıtsız fıtık geçirerek piyasaya sürenleri ben bu yıl deşifre edeceğim. Yılların emeğini bir çırpıda yok pahasına alarak haksız kazanç elde eden, vergi kaybına neden olan ve üreticiye ihanet eden antepfıstığı canavarlarını ayyuka çıkararak, üreticinin hak ettiği fiyattan fıstğını satmasını sağlamak için çaba sarf edeceğim.

BATAKLIK ÇOK SU GÖTÜRECEK
Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bizzat ilgilendiği ve 9 ülkeyle ortak yapılan operasyonun yankıları dinmedi. Uyuşturucu, Fetö bağlantıları, kara para aklama ve rüşvet iddialarının ortaya çıkması için başlatılan Bataklık operasyonu Gaziantep’te gündemde hala sıcaklığını koruyor. Gizli yürütülen operasyonda aylarca teknik ve fiziki takip yapılarak başka ülkelerin istihbarat kaynaklar ile de koordineli çalışıldı. Yani bu operasyon öyle bir çırpıda bitecek bir iş değil diye düşünüyorum. İçişleri Bakanı Süleyman oylu, ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu’ derken bu cümlenin içinin dolu olduğu anlamını yüklemek gerekir. 74 kişiyi alıpta 34 kişinin tutuklanması operasyonun bittiği anlamına gelmediği gibi bağlantılı operasyonların ve fetöye kadar uzanan uyuşturucu ticaretinde bulunduğu öne sürülen isimlerin bağlantıları da önümüzdeki günlerde ortaya çıkarılacak gibi gözüküyor.

ASLANTAŞ VE BİRLİK BİRECİKLİ
Gaziantep’te bazı çevrelerde ‘Ben baronum’ diyerek gezdiği öne sürülen Gaziantep’li Çetin Gören’in 2012 yılından bu yana Birecikli Halil Aslantaş’la olan bağlantıları ve para trafiği incelemeye alındı. Bir kasadan çıkan evrakları inceleyen ekip, dekontları karıştırdıkça çok ilginç bağlantılar tespit etti. İddiaya göre; Fetö bağlantısı nedeniyle el konulan Naksan Holding’e ait dekontlar ve evraklarda bu gizli kasadan çıktı. Naksan’la yapılan ticaretin, ‪15 Temmuz‬ öncesi mi olduğu, yoksa kayyum atandıktan sonramı gerçekleştiği ve evrağın ne olduğu merik ediliyor. Bilinen tek şey Halil Aslantaş’ın Birecik doğumlu olması ve Naksan Holding’in 2016 Ağustos ayından bu yana yönetiminde bulunan kayyumlardan Mahbut Birlik’in de Birecikli olması akıllara soru işareti getiriyor.

15 TEMMUZU UNUTMADIK
‪15 Temmuz Demkrasi Bayramı bu yıl korona virüs tadirlerinden dolayı biraz buruk kutlanacak. Sabaha kadar meydanları dolduran kalabalıklar ssyal mesafe tedbirundenn dolayı 50 şer kişilik gruplar halindeki nöbetlere dönüyecek. Bu konuda bayramın coşkuyla kutlanması ancak virüsede açık kapı bırakılmaması için Gaziantep Valisi Davut Gül, önemli bir çalışma planladı. Valiliğin belirlediği mail adresine müracat edecekolan atılımcçılar ellişer işilik gruplar halinde tukacakları nöbetleri kontrollü şekilde yapacaklar. Yani hem bayram kutlanacak hain gecenin atlatılmasının kahramanları şehitlerimiz yad edilip gazilerimiz anılacak hemde virüsün bulaş ortamının genişlememesi için tedbir alınmış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri