Küme düşme kaldırılsın, yabancı kuralı 1 yıl ertelensin

Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Sepil, yayıncı kuruluş, küme düşme, yabancı kuralı ve rezerv lig ile ilgili konuştu.

"Berna başkanımız öncülüğünü yaptı"
Türk futbolunun çok bir süreçten geçtiğini belirten Sepil, "Başkanlar bu toplantıya katıldı. Çok zor bir süreçten geçti Türk futbolu. Bu süreçte sorunlar da beraber geldi. Bunları tartıştık. Hatayspor ve Erzurumspor başkanları da toplantıda yer aldı. Önümüzdeki toplantıda aramızda bir yeni takım daha olacak. Onlar olmadan kararlar almamız mümkün değil. Yeni toplantıyı kısa sürede yapacağız. Bütün kulüplerin çok önem verdiği konuya değinmek istiyorum. Kadına Şiddete Karşı Olma kampanyası... Berna başkanımız öncülüğünü yaptı. Biz de gayret içinde olduk" dedi.

"Liglerden düşmenin kaldırılmasıyla ilgili talepleri vardı"
Liglerden küme düşmenin kaldırıması ile ilgili konuşan Sepil, "Birçok konu başlığı vardı. Bu sene lig tamamlandı ve 3 kulüp düştü. Son iki ay içinde bu kulüplerimizin müracaatı vardı. Bu sürecin haksız rekabeti, zor rekabeti oluşturacağını bu sene liglerden düşmenin kaldırılmasıyla ilgili talepleri vardı. O zaman TFF bu talebi kabul etmedi,. Ligleri tamamladık. Bu kulüpler, son 3 sırada tamamlayan Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü ligden düşmenin kaldırılması talebi ile geldiler. Kulüplerin tamamının bu konuda ortak düşündüğü, bunun kabul edilbileceğini düşünüyoruz. TFF'ye tavsiye alması konusunda ortak bir görüş oluştu. Tavsiye kararımızı TFF'ye ileteceğiz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri