Çingene kızı Mozaik replikası 'Kardeş Şehir' ilişkileri anısına hediye edildi

Çingene kızı Mozaik replikası 'Kardeş Şehir' ilişkileri anısına hediye edildi

Tarihi Çingene kızı Mozaik replikası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kharkov şehrine "Kardeş Şehir" İlişkileri anısına armağan edildi. Eser Mozaik Sanatçısı Mehmet YILMAZ tarafından yapıldı. KHARKOV Belediye Başkanı V. Lgor TERIHOV, Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan Vekili Osman TOPRAK, Dış İlişkiler Daire Başkanı Şahin ÇETiN ve ANKARA Büyükşehirşehir Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan KABASAKAL, Ankara ve Gaziantep Büyükşehir meclis üyeleri ile hediye edildi.

Çingene kızı mozaiği, KHARKOV'un en güzel parkı olan Taras SHEVCHENKO parkının girişine yapıldı.Türkiye Cumhuriyeti Fahri KONSOLOSU Viladimir BELIY ve konsolos yardımcısı Zeki ASKAR ile aynı zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan vekili Osman TOPRAK, Kharkov'da yaşayan TÜRK Ailelerin çocukları ile sohbet etti. Çingene kızı mozaiği, KHARKOV 'un En güzel Parkı olan, Taras SHEVCHENKO, parkının girişine yapıldı.

Menad Mozaiği

(Çingene Kızı Mozaiği)

Roma İmparatorluk Dönemi, M.S. II. Yüzyıl sonları, M.S. III.Yüzyıl başları.

Bugün,Gaziantep ili sınırları içinde bulunan, 1998 yılında Gaziantep Müzesi Müdürlüğü tarafından Zeugma Antik Kentinde yapılan kazılar sonucunda,Menad Villasının tricliniumunun (ziyafet odası) tabanında bulunan mozaiğe ait parçadır.

0,78x0,52 m ölçülerindeki orjinal mozaik,1960'lı yıllarda eski eser kaçakçıları tarafından oldukça tahrip edilmiş olan Menad villasının ziyafet odasının tabanına ait olan büyük bir mozaiğin çok küçük bir bölümüne aittir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri