Özel okullar veli borçlarını ertelesin...

Korona Virüs Eğitimide vurdu 30 Nisan'a kadar tüm eğtim kurumları kapalı...Özel üniversitelerde ve okullarda bulunan veliler ekonomik problemlerin had safhalara ulaştığı bu dönemde eğitim kurumlarının ödemesini yapmakta aşırı derecede zorlanıyorlar...

Gaziantep’te yaklaşık 150’ye yakın Özel Okul ile özel öğretim kurslarının bulunduğunu bunlarda da yaklaşık tahminen 50 bine yakın öğrenci bulunduğunu ve bu öğrencilerin okul taksitlerinin ertelenmesi gerektiğini söyleyen veliler, ‘”Çocuklarımız biliyorsunuz Korona virüsten dolayı 15 gün okula gitmiyor. Pazartesi’nden itibaren uzaktan eğitim sistemi verilerek öğrenimlerini televizyonları izleyerek derslerine devam ediyorlar. Ancak, bir çok esnaf, sanayici ve işadamına devlet destek çıkarken ve borçlarını ertelerken, Milli Eğitim Bakanlığının da taksit erteleme getirmesini istiyoruz” dedi.
GAZİANTEP’TE İKİ ÜNİVERSİTE BULUNUYOR
Gaziantep’te iki özel üniversite bulunduğunu ve bu üniversite yöneticilerinin de orta öğretimde olduğu gibi üniversiteli öğrencilerin de borçlarının ertelenmesini istedikleri belirten veliler, “Gaziantep’te iki özel üniversite var. Bir de devlet üniversitesi vardır. Özel üniversitelerde yaklaşık 15 bine yakın bulunuyor. Bu öğrencilerin taksitlerinin de aynı şekilde ertelenmesini de okul yönetimlerinden bekliyoruz” diye konuştular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri