Top çevirmek ve alkışı hak edenler

Top çevirmek ve alkışı hak edenler

Hafta arası çok az yazı yazıyorum. Mecbur kalmadıkça da yazmıyorum. Ama artık olağanüstü bir durum olduğu için sürekli de yazmam gerektiğini de inanıyorum. Ben bugün iki konuda yazı yazacağım. Birincisi Bankaların ve bazı destek çıkan kuruluşların adeta “Topu birbirlerine atarak, topu çevirmeye çalışıyorlar. Top benim ayağımdan gitsinde, kime giderse gitsin” diyenlerde var, demeyenlerde var. İkincisi de gerçekten koronavirüsle mücadele yapan canlarını dişlerine takarak çalışanları da alkışlamamız gerektiğini söylüyorum.
TOPU KİMLER BİRBİRİNE ATARAK ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORLAR
Türkiye genelinde koronavirüsün başladığı 10 Mart’tan itibaren başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, sürekli çağrıda bulunarak bir çok destek kampanyaları açıkladılar. Bunların başında bankalardan borçların ertelenmesi, çek kredi desteği ve kredi garanti fonundan kredi, esnafa 25 Bin TL, her vatandaşa 10 Bin TL ihtiyaç kredisi, fakir vatandaşlara sosyal yardım fonundan bin TL, çalışan işçilere maaşlarının % 60’ını işçi bulma kurumu destekli ve buna benzer bir çok destekler verildiğini açıkladılar. Ama ne var ki; bankalar ve bazı kurumlar gerçektende bu desteklemelerde başarısız çıktı. Çünkü, böyle bir durumda alt yapıları yoktu. Onlarda kendi çapında haklılar. Öyle bir virüs geldi ki dünyayı zindana çevirdi. Bunu da kabul ediyoruz. Bankalar ve ilgili kurumlar esnek çalışmaya geçince oradada performans düştü. Bankalar alacakları için durmadan mesaj atarken, para vermeye geldiğinde de adeta yavaşladılar. Birden Kaplumbağa hızına döndüler. Bankalara giden ve başvuran vatandaş ve esnaf krediler erteleme konusunda dilekçelerini verdiler. Sonuçlarını bekliyorlar. Yavaş yavaş sonuçları geliyor gibi görünüyor. Ne var ki kredi destekleri konusunda hiç bir şey yok. Çek sahipleri saldırgan bir şekilde alacaklarını zorla da olsa alıyorlar. Benim gördüğüm özel bankalarda sınıfta kaldı, devlet bankaları onlara oranla biraz daha çok destek verdiğini de söyleyebiliriz. Bir de sayın Cumhurbaşkanımızdan bir isteğimiz var. Bir çok şirketin ve esnafın sicili bozuk. Bu sicil affını da yapması gerekiyor. Örneğin, kredi garanti fonundan kredi alıp ödeyemeyen bazı sanayici ve işadamları var. Bunlarda yapılandırmalar yapmışlar. Yapılandırma yapılan hiç bir şirkete destek verilmiyor. Yani aksayan yönlerde fazla olduğunu söylememiz gerekir. Bunları biz söylemiyoruz. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Esnaf Odalar Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım’da söylüyor. Bu sese inşallah televizyon televizyon gezen banka genel müdürleri kulak verir. Ve güçlü bir sesle vatandaşın yanında olurlar.
HANGİ KURULUŞLAR ALKIŞLANIYOR
Benim ilk alkışladığım kuruluşun adı Sağlık Bakanlığı ve onların personelleridir. Yani doktorlar, eczacılar ve tüm çalışan sağlıkçılar. Ondan sonra motorlu kuryeciler, kargo taşımacıları, market çalışanları, PTT çalışanları, basın mensupları ve görev yapan Sağlık ve Sosyal Yardım kuruluşları gerçektende alkışları hak ediyorlar. Bunlar kendilerine hiç korkmadan koronavirüse karşı canlarıyla başlarıyla mücadele ederek, herkese hizmet etmek istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri