Antep fıstığı çiftinin belini büküyor

Antep fıstığı çiftinin belini büküyor

"Gaziantep'in en önemli geçim kaynaklarından olan Antep Fıstığı, bu sene rekoltenin az olması yanı sıra taban fiyatında belirlenmemesi neticesinde büyük sıkıntılar meydana getirdi."

Rekoltenin az olduğu Antep fıstığında taban fiyatları belirlenmediği için çiftinin beli büküyor. Altın değerindeki Antep fıstığı üreticileri taban fiyatlarının belirlenmesi için seslerini yükselttiler.

Seslerini duyurmaya çalışan çiftiler;

"Antep fıstığında hasat işlemlerinin başladı. Kent genelinde çiftçiler, bu yıl az olduğu ifade edilen Antep Fıstığının toplanması için gece gündüz çalışırken; Antep Fıstığı tezgahlarda 35 liradan satışı sunuldu. Rekoltenin az olması nedeniyle sevindirici bir taban fiyatı konulmasını istediler.

Açıklanmayan fıstık taban fiyatı çoğu zaman tüccarların malı ucuza kapatmasına ve sonradan fiyat artışına sebep olmaktadır. Neden hiç bir oda, kişi ve ilgili kuruluşlar bu konuyu dillendirmiyor. Fıstıkta mahsul az üreticinin mağdur edilmemesi için fıstık taban fiyatının gündeme gelmesi ve dile getirilmesi lazım. Gaziantep Valiliği başkanlığında, Tarım İl Müdürlüğü, Baklavacılar, Ticaret borsası, Ticaret odası, Ziraat Odaları, Üreticiler ve Üniversitenin katılacağı bir çalıştay yapılmalıdır. Yoksa kendinden başkasını düşünmeyen üç beş fıstık baronun istediği fiyatlar oluşacak diyerek" sorunlarını dile getirdiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri