Geçmişten gelen 'lezzet bayrağı' şimdi İrfan Öcal'da... Gaziantep'te çorbanın ve burmalı kadayıfın mucidi Çorbacı Adil'in oğlu, babası gibi fark yaratıyor!

İnsan bazen yaşadıklarını unutarak, bazende hatırlayarak ayakta kalabiliyor... Gaziantep’in lokantacılık tarihini hatırlayalım ve hatıraların hatırını sayalım.. O günlerden geriye ne kaldı? Gaziantep’in âhilik kültürünü hâlâ yaşatan gelenekten beslenen Usta Adil Öcal’ın çırağı İrfan Öcal’ı ve müesseselerini tanıyalım istedik...

Gaziantep’te fıstıklı burmalı kadayıfın mucidi olan ve özellikle çorbasıyla ünlü olan Çorbacı Adil olarak bilinen Adil Öcal’ın önderliğinde 1958 yılından Ömür lokantasıyla başlayan serüven, Suburcu Caddesinin en uğrak noktalarından biriydi. Sinemadan çıkınca Antepliler burmalı kadayıfı üstünede şişede hazırlanan sütlerle keyifle yerlerdi.Haa şişelerin ağzında kaymak olurdu Gaziantep’de en iyi burmalı kadayıf burada yapılırdı. Adil Amca tertemiz önlüğü, yüzünden eksilmeyen gülümsemesiyle Mitat Enç’in Uzun Çarşının Ulularında tarif ettiği otoriter bir çarşı esnafı idi. Allah rahmet eylesin bugün oğlu İrfan Öcal, Gaziantep'te özelikle yemek sanayiye getirdiği birçok yenilik ile devam ediyor.

Babasından aldığı bayrağı bugün sahibi olduğu Chef Kitchen ve E-Line Catering şirketleriyle daha da yüksele çıkaran İrfan Öcal, geçmiş yıllardan gelen lezzeti daha profesyonel ve hijyenik bir şekilde endüstriyel mutfak sektöründe sunuyor.Gelenekten beslenen temizliği önceleyen,’işin hilesi dürüstlüktür’ düsturundan asla ayrılmayan Öcallar artık Türkiye’de gıda sektöründeki başat oyunculardan birî olmaya hazırlanıyor.

6 YAŞINDA BAŞLADI
Gaziantep’in ilk çorbası olarak Suburcu Caddesi’nde açılan Ömür Lokantası’yla Gazianteplilerin uğrak yeri haline gelen ve yaptığı mercimek ve tavuk çorbalarıyla ünlenen Adil Öcal, oğlu İrfan’ı 6 yaşında yanına alarak mesleğinin tüm inceliklerini öğretti. 80’li yılların başında sektörle tanışan İrfan Öcal, mesleğin tüm alanlarında çalışarak, babasının geleneksel lezzetlerini günümüze taşıdı.

İKİ ŞİRKETİYLE SES GETİRİYOR
2 yıldan bu yana Gaziantep’te toplu yemek hizmetinde Chef Kitchen ve eşi Ebru Hanım'ın yönetiminde faaliyet gösteren Eline Catering şirketleriyle endüstriyel mutfak alanında 40 yıllık tecrübesini, profesyonellikle buluşturuyor. Yaklaşık 2 yıldan bu yana Gaziantep’te güzel işlere imza atan Chef Kitchen, hijyene verdiği önem ve yöresel ve dünya mutfağından sunduğu lezzetler ile fark yaratıyor.

TEK KULLANIMLIK KAPLARDA HİJYENİK YEMEK SERVİSİ
Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü hal sonrası paket servis hizmeti ile Gaziantep’in her noktasına tek kullanımlık kaplarda en az 10 kişilik paket servise ağırlık verdiklerini belirten İrfan Öcal; “Hem Chef Kitchen hemde E-Line Catering Ailesi olarak; bir çok kurumsal firmaya 300-500 kişilik siparişlerle hizmet verdik. Halen hizmet vermekte olduğumuz hastanelerimizde hasta ve hasta yakınlarına yine bu şekilde hizmet vermekteyiz. İçinde bulunduğumuz durum itibariyle, Sağlık Bakanlığı’nın gıda tüzüğüne uyumlu sırf bu iş için üretilmiş kaplar ile hijyen açısından gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bir paket sistemimiz mevcut. Lunchbox tek kullanımlık paketler ile mikrodalga fırınlarda da ısıtılıp tüketilebilen paket yemek servisimiz, kurumsal firmalara ofis, iş yeri, fabrika, mağaza ve toplu yemek tüketimi ihtiyacı olan yerlere ve özel gün ve toplantılar için evlere de servis hizmetimiz vardır.
Ve bu zor günlerde özellikle hijyen açısından çekinceleri olan halkımızın gönül rahatlığıyla tüketebileceği bu uygulamaya ağırlık verdik.” diye konuştu.

E-LİNE KOKTEYL VE TATLI ORGANİZASYONDA RAKİPSİZ
Chef Kitchen’in yemek ağırlıklı, eşi Ebru Hanım'ın yönetimindeki E-Line’ın ise kokteyl ve tatlı ağırlıklı hizmet verdiğini belirten İrfan Öcal; özel gün, toplantı, kokteyl ve açılış etkinliklerine yönelik hizmet veren E-Line ile kokteyl prolonge, lunch paket, coffe break, kokteyl, özel büfe, barbekü, kahvaltı, piknik, gezi gibi etkinliklerde A’dan Z’ye başarılı sunum ve servis hizmetlerine imza attıklarını söyledi. Öcal; özellikle Gaziantep’in mutfağını modern sunum teknikleri ile buluşturması Turizm Bakanlığının ve Avrupa Birliğinin ulusal ve uluslarası toplantılarında Öcal soyadını aranan bir marka hâline getirdiklerini de sözlerine ekledi.

KURALLARA UYARAK ATLATACAĞIZ
Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçten de en az kayıpla çıkacağına olan inancının tam olduğunu söyleyen Öcal, “Tedbiri elden bırakmadan, kurallara uyalım. Allah’ın izniyle bu günleri en az hasarla atlatan ülkelerin başında olacağımıza inancımız tam. Kalite asla tesadüf değildir. Kalitemizin arkasında 100 yıllık Gaziantep esnaf kültürü, taze Malzeme, titiz el emeği var!” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri