DUYGU’NUN SIRRI CEP TELEFONU, YENİ KORONAVİRÜS YASAKLARI VE SAĞLIK’TA TİRYAKİ BAŞARILI OLACAK MI?

DUYGU’NUN SIRRI CEP TELEFONU, YENİ KORONAVİRÜS YASAKLARI VE SAĞLIK’TA TİRYAKİ BAŞARILI OLACAK MI?

HABERİN VİDEOSU

Gaziantep’in Türkiye’nin gündemini belirlemekte en etkili şehirlerden biri olduğunu hep söylüyorum. Gaziantep yine Duygu’nun intihar, cinayet ya da kaza sebebiyle mi vefat ettiğine dair tartışmalarıyla gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.
Bunun yanı sıra Gaziantep koronavirüs yasaklarında da birinci sıraya oturdu. Sayın Vali Davut Gül, ne kadar yasak uygulaması yaparsa yapsın vatandaşlar ne yazık ki bildiğinden geri kalmıyor. Son bir haftada yeni gelen yasaklar neler oldu derseniz, bunların başında yine 65 yaş üstüne yönelik uygulamalar ve toplu gösteriler ön sırayı teşkil ediyor. Tek umudumuz vatandaşların getirilen kurallara uymaları. Bu hastalığı ancak kurallara uyarak, yenebileceğimize inanıyorum. Ayrıca; Gaziantep’e sürpriz bir sağlık müdürü ataması yapıldı. Duyulmamış bir isim. Ancak, Hatay’da sağlıkta etkin bir isim. Ümit Tiryaki yeni sağlık müdürümüz oldu. Gaziantep gibi bir şehirde nasıl başarılı olacağını ben de şimdiden merak ediyorum. Bu haftaki konularımız bunlar.

SIR TELEFONDA MI?

Başta da söyledim. Gaziantep metropol bir kent. Suriyelilerle birlikte nüfusu 3 Milyon olan bir şehir. Gaziantep’in Türkiye’nin gündemini belirleyen bir şehri olduğunu her zaman söylüyorum. Bu sefer ne yazık ki Duygu’nun intihar, cinayet ya da kaza sebebiyle mi vefat ettiği tartışmalarıyla gündemin birinci maddesi olduk. Yaptığım araştırmalara göre Duygu ve Mehmet Kaplan arasında duygusal bir ilişki olduğunu söylemek lazım. Daha sonra Duygu ve Mehmet arasındaki ilişki başkalarının araya girmesiyle bozulmaya başlamış. Bunda “Fitne ve kıskançlık” etkili olmuş. Olay günü Duygu, Mehmet’i arayarak, “Konuşmak istediğini” söylemiş. Mehmet de Duygu’yu kendi isteği üzerine arabasına alarak, Mehmet’in evine gitmişler. Mehmet’in evinde kamera kayıtlarına göre belli bir süre kaldıkları net olarak biliniyor. İlk başlarda evde Mehmet’in kardeşi var. Daha sonra Mehmet’in kardeşi iki arkadaşı yalnız bırakarak, evden ayrılıyor. Evde Mehmet’le belli bir süre kaldıktan sonra iddialara göre beklenmedik tartışmalar oluyor. Tartışmalar sonunda Duygu’nun pencereden ya kendi isteğiyle ya da Mehmet tarafından itildiği konuşuluyor. Ama gerçeği “Bir Mehmet, bir de Duygu” biliyor. Ancak, gerçeğin “Telefon” ve diğer delillerle ortaya çıkarabileceğini düşünüyorum. Duygu ve Mehmet’in telefonları tam olarak incelendiğinde gerçekler gün yüzüne çıkacaktır. Telefonlardaki sırlardan dolayı mahkemede gizlilik kararı alındığını tahmin ediyorum. Telefonun yanı sıra, otopsi raporu ve olay yeri inceleme gerçeklerin ortaya çıkmasında etkili olacaktır. Türk adaletinin her zaman olduğu gibi gerçekleri bularak, kim suçluysa, ona gerekli cezayı vereceğine inancım sonsuzdur.

EKİP DEĞİŞMEZSE, SAĞLIK’TA BAŞARI OLMAZ

Gaziantep’e sessiz sedasız bir sağlık müdürü atandı. Biliyorsunuz; Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünde son 5 yılda 7 müdür görev yaptı. Bu müdürlerin çoğu görev süresi bir yıla bile ulaşmıyor. Son sağlık müdürü Dr. Serdar Sarıfakı da yaklaşık 2,5 yıl görev yaptı. Daha doğrusu görevini yapmaya çalıştı. Sarıfakı atandığında Gaziantep’te yaklaşık 6 ay görev yapan Abdülkadir Turgut’un kurduğu bir ekiple çalışmak zorunda kaldı. Bu ekibin değişmesi için birçok görüşme yapmasına rağmen Sağlık Bakanlığı herhangi bir değişiklik yapmadı. Sarıfakı da kadrosunu kuramayınca mevcut kadro ile durumu idare etmeye çalıştı. Ancak, Koronavirüs hastalığı ortaya çıkınca, ekip arasındaki anlaşmazlık da kamuoyunda net olarak ortaya çıktı ve durumu daha fazla idare edemedi. Sarıfakı tek başına başarılı olması mümkün değildi. Başarılı da olamadı. Koronavirüs vaka ve vefat sayıları Gaziantep’te sürekli artarak Türkiye’nin gündeminde kaldı. Bana göre; Sarıfakı için koronavirüsün en yoğun olduğu zamanda “Dere geçerken, at değiştirilemez” sözüne göre hareket edilmesi lazımdı. Ancak, Sağlık Bakanlığı Dr. Serdar Sarıfakı’yı görevden alarak, adeta koronavirüsün suçlusu ilan etti. Sarıfakı, şimdi gitti. Yeni atanan Sağlık Müdürü Dr. Ümit Tiryaki aynı ekiple devam ederse, bana göre başarılı olması mümkün değil.
Dr. Ümit Tiryaki Hatay’ın Yayladağı ilçesi doğumlu olan bir iddiaya göre, MHP Gaziantep eski Milletvekili Hanifi Tiryaki’nin yeğeni ve kız kardeşi Prof. Dr. Özlem Tiryaki’nin Gaziantep Üniversitesinde görev yapması ve kendisinin Gaziantep’te kısa süreliğine Türk Telekom’da kısa süre çalışması dışında pek bir geçmişi bulunmuyor. Bunları neden gündeme getirdim derseniz yeni atanan Sağlık Müdürü Ümit Tiryaki’nin, daha önce atanan sağlık müdürleri gibi Gaziantep’le soyadı dışında bir geçmişi olmadığı görülüyor. Koronavirüsün arttığı dönemde Gaziantep’e Sağlık Müdürü olarak atanan Tiryaki, başarılı olmasını ben de istiyorum. Ancak, kendisine tavsiyem Hatay’ı, Gaziantep’e benzetmemesi ve Gaziantep Sağlığı da dedikodu merkezi olduğunu da unutmaması olacaktır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri