Bakan Koca Düğünler İçin Ne Dedi? Gaziantep'te düğünlere dikkat!

“Filyasyon çalışmalarında, çok sayıda vakanın kaynağının düğünler olduğunu gördük”

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, hastalığın bulaşmasının, kurallara karşılıklı uyulursa önlenebileceğini kaydetti. Hastalığın yayılma yerlerinin nişan törenleri, düğünler, taziyeler, pazaryerleri, alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları, asker uğurlamaları, sahiller ve plajlar olduğunu belirten Bakan Koca, “Açık veya kapalı, fakat kalabalık, diğer ortak mekanlar. Tatile gidenler, Covid-19 tedbirlerinin, tatilcilerin lehine olduğunu bilmelidir. Büyük kentlerin kalabalığından uzaklaşanlar, eğer başka kalabalıkları tercih etmez, mesafe kuralını fazlasıyla uygularsa, buna müteşekkir kalırız.

Düğünlerde, bir çiftin sevincine yarın gölge düşürme korkusu bile, tek başına, tedbirlere uymak için yeterli olmalıdır. Filyasyon çalışmalarında, çok sayıda vakanın kaynağının düğünler olduğunu gördük. Cenazeler, taziyeler, mevlitler yeni acılara sebebiyet vermemelidir. Temaslı taramalarında birçok kez karşımıza bu olaylar çıkmaktadır.

Asker uğurlamasında, ne uğurlayan ne de uğurlanan, hiç risk almamalıdır. Sağlık da, vatani göreve saygı da bunu icap ettirir. Gençlerimiz, testi pozitif çıkan Mehmetçikten mesuldür” açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri