Son Dakika...Gaziantep'te Yapılacak Olan Fuara Korona Virüs Engeli...O Fuar Yapılmayacak..!

Son Dakika...Gaziantep'te Yapılacak Olan Fuara Korona Virüs Engeli...O Fuar Yapılmayacak..!

Corona virüsün Avrupa'da da yayılmaya başlaması arka arkaya dev fuarların iptal edilmesine neden oluyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “16 Mart'tan itibaren nisan sonuna kadar yurt içindeki fuarları ertelemeyi kararlaştırdık, resmi duyuruları yapacağız” dedi. Böylelikle 25 Mart - 28 Mart arasında Gaziantep OFM’de yapılacak olan Mobilya, Mutfak, Dekorasyon ve Zemin Kaplamaları Fuarı iptal edilmiş oldu.

Türkiye'deki ilk Corona Virüs vakasının tespit edilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı Corona Virüs Bilim Kurulu ilk kez toplandı. Toplantıya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da katıldı.

Saat 13:30'da başlayan toplantı az önce bitti, üç Bakan ortak basın toplantısı düzenliyor. Sağlık Bakanı Koca, ''Salgının Avrupa'daki durumu bizi dün akşamki tabloyla karşı karşıya bırakmakla büyük ihtimalle yetinmeyecektir, risk ciddidir'' dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ise ''15 Nisan virüs açısından hassas bir tarih. Mümkünse yurt dışından Türkiye'ye turizm talebinin Nisan sonuna ertelenmesi mantıklı geliyor. Bakanlığımıza bağlı genel müdürlüklerin etkinlik ve organizasyonlarını nisan sonrasına ertelemek gündemde" ifadelerini kullandı. Bilim Kurulu, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye'de ilk Corona Virüs vakasının tespit edildiğini açıklamasının ardından bugün ilk kez toplandı.

Toplantı, Sağlık Bakanlığı'nda saat 13.30'da başladı. Toplamda 26 kişiden oluşan Bilim Kurulu'nda bakanlık bürokratlarının yanı sıra çeşitli üniversitelerden akademisyenler de yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, heyetleriyle birlikte önce ayrı bir toplantı yaptı sonra da Bilim Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu da yer aldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: Ticaretin aksamaması için ilgili tedbirleri aldık, Bilim Kurulu ile paylaştık. Firmalar önce iç piyasanın maske ihtiyacını karşılayacak. Gıda ürünlerinde de fahiş fiyatlar görüyoruz. Onlar için de gereğini yapacağız. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. Nisan sonuna kadar yurt dışındaki fuarları ertelemeye karar verdik, resmi duyurusunu yapacağız.

Gıda Perakendecileri Derneği de toplantı yaptı, kendileri de yeterli stok ve personeli olduğunu duyurdu. 16 Mart'tan itibaren nisan sonuna kadar yurt içindeki fuarları ertelemeyi kararlaştırdık, resmi duyuruları yapacağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri