KENDİ MALINI KÖTÜLEYEN TÜCCAR

OLAY TV ekranlarında yayınlanan SPOR TEMPO’da Sumudica’nın söyledikleri masaya yatırıldı;

Gaziantep’in en çok izlenen programı Spor Tempo, Pazartesi akşamı OLAY TV ekranlarında sizlerle buluştu. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica’nın Galatasaray maçı öncesi ve sonrasında söyledikleri gündemin ilk sırasında yer aldı. Rumen teknik adamın, “Galatasaray bizi yener, biz Real Madrid değiliz, bende Zidane değilim” açıklamaları olay olurken Spor Tempo ekibi, ise “Futbolcularını aşağılayan bir tutum. Kendi malını kötüleyen tüccar” yorumunu yaptılar.

Gaziantep Futbol Kulübü’nün kendi sahasında oynadığı ve 2-0 kaybettiği Galatasaray maçından önce, “Galatasaray büyük takım, bu maçı kaybedebiliriz” diyen Marius Sumudica, maçtan sonra ise, “Fatih Terim büyük teknik direktör, işte imparator. Galatasaray’ın bütçesi 125 milyon TL, bizimkisi ne kadar? Bizim oyuncuların boyu ortada, onların boyu ortada” diyerek takımını küçümseyen açıklamalar yapması SPOR TEMPO’da gündem oldu. Mustafa Teke, Bedrettin Ay ve Murat Atay’ın yorumlarıyla renk kattığı Spor Tempo’da Gaziantep Futbol Kulübü’nün Teknik Direktörü Marius Sumudica’nın tutumu eleştirildi.
İşte Spor Tempo ve yorumcularımızın söyledikleri;

BEDRETTİN AY : OYUNCULARINI AŞAĞILADI
Sumudica, ilk 6 haftada 11 puan kazanınca, Göztepe maçından önce isyan bayrağını çekti. “Beni isteyenler var, gidebiliriz” deyince yöneticiler “Aman olur mu?” diyerek sözleşmesini uzattı, maaşını artırdı, tazminatını yazdılar. Durum böyle olunca Sumudica’nın ayakları yere basmadı. 6 maçta 11 puan alınınca sözleşmeler uzatıldı. Peki soruyorum? son 5 maçta 4 puan alındı sözleşme gerimi çekilecek. Adam, hak etmeyerek kazandığı Ankaragücü maçından sonra oyuncularını yerle bir etti. Kendi malını kötüleyen tüccar gibi hareket etti. Galatasaray’ın büyüklüğünden, bütçesinden ve Fatih Terim’i övmekten bahsetti. Siz hele bir sahaya çıkın mücadele edin, artık kim kazanırsa. Ama bu adam maç oynanmadan skoru söyledi. Oyunçularını aşağılayan bir yapı sergiledi. Kayode’ye ne diyeceksin, Twumasi’ye ne diyeceksin. “Bizim takımın boyu 1.70 diyor. Onların boyu çok uzun diyor. Sen Kayode’yi aşağalamıyormusun. Maçtan sonra kötü oynadık yenildik diyebilir, ama adam çıkıyor Galatasaray’ın bütçesi şu kadar, bizim takımın maliyeti bu kadar diye konuşuyor. Kol kırılır yen içinde kalır, bu takım bir aile ise kendi aranda bunu konuşabilirsin. Ama çıkıpta kamuoyu karşısında oyuncularını küçük duruma düşürmemelisin. Mesala yıllarca önce Gaziantepspor’un UEFA Kupası’nda karşılaştığı Alaves 40 bin kişilik bir kasaba takımı. Ama o takım o sezon UEFA Kupası’nda final oynadı. Hemde bir yığın rakibini eleyerek finala kaldı. Bu nedemek? yürük işi. Ankaragücü maçından sonra kendini göklere çıkarıyorsun, ama Galatasaray maçı öncesi ve sonrasında kılıf hazırlıyorsun. Bunu kimse yutmaz.

MUSTAFA TEKE : SUMUDİCA NEDEN BÖYLE YAPIYOR?
Sumudica’nın hareketleri, söyledikleri ve yaptıklarını halen aklım almıyor. Siz 3 milyona dayanan bir şehrin takımının teknik direktörüsünüz. Ama, Rumen hoca bunun farkında değil. Herkesle alay edercesine hareketleri var. Gaziantep Futbol takımının Süper Lige nasıl çıktığını, ne emekler verildiğini bizler çok iyi biliyoruz. Ama, Sumudica’nın burada olması, bu takımı aşağılaması ve futbolcularının psikolojisini bozması şaşırtıyor beni. Ankaragücü maçından sonra ne oldu da, Galatasaray maçı öncesinde “Yenilebiliriz, bu maçı kaybederiz” açıklamaları yaptı Sumudica anlamadım. Bu açıklamalardan sonra sen futbolcuların Galatasaray karşısına çıkarken psikolojisini düşünebiliyormusun. Rakip Ömer Bayram, Ahmet Çalık ve Emre Taşdemir gibi gençlerle sahaya çıkarak ondan sonra seni mağlup eder. Nitekim öyle oldu. Bırakın futbolcuların psikolojisini, herkes ve yöneticilerde görmüştür ki; taraftarın bile bu maçta gardı düşmüştü. Bir tek tezahürat duyan oldu mu? hayır… Çünkü, maç öncesinde kaybedileceğini bu teknik direktör söyledi. Sonucu belli olan bir maç için niye boğazını yırtsın ki taraftar. Oturup Galatasaray’ı izlediler. Bitmedi; maçtan sonra kılıf hazır. “Rakibimizin oyuncularının piyasa değeri 125 milyon dolardı. Bizim takımımızın değeri daha düşük. Bizden kat ve kat daha değerli bir takım” derken Bizim takım şöyle, bizim takımın boyu böyle, stoperimiz yok, forvetsiz oynuyoruz gibi laf kalabalığı. Ama son 5 maçta bu takım düşüşüte onu söylemiyor Sumudica. Ne oldu? 6 maç 11 puan alındıktan sonra son 5 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet geldi. Ama bunlar konuşulmuyor. Çünkü, tazminat, maaş ve sözleşme tamam. Yöneticilerin biran önce harekete geçmesini temenni ediyorum. Bu teknik adama uyarı yapmalarını, buranın 3 milyonluk bir şehir olduğunu anımsatmasını istiyorum.

MURAT ATAY : YÖNETİCİLERİN EL ATMASI LAZIM
Sumudica’nın Galatasaray maçı öncesindeki açıklamaları neden yaptı halen bilmiyorum. Bırakın o açıklamaları her ne olursa olsun takımını kazanmak için hazırlarsın. Ama bu adam, takımını yenilmek için motive etti. Geçtik maç öncesini, maçta ne yaptı. Hiçbir şey. Hareketleri, saha kenarındaki duruşu hiç yakışmıyor Gaziantep’e. Takımının forvetsiz oynadığını söylüyor, peki sorarlar adama olmayan ve eksik olan futbolcular kadroda olsa ilk onbirde mi sahaya çıkaracaktın. Muhammet Demir, Tetteh, Muğdat ve Mehmet Erdem yoktu. Bunları zaten oynatmıyorsunuz, şimdi neden eksiklerin arkasına sığındı Sumudica çözemedim. Milli maç arası olmuş ve Gaziantep FK için büyük bir fırsat adam, Romanya’ya gitti. Haa, şu olabilir Romanya’da futbolcu izliyor olabilir ve devre arası transfer dönemi için çalışma yapıyordur. Olsun… Ama, yöneticilerin biran önce el atması gerekiyor. Yöneticiler takımın toparlanması ve Sumudica’nın burada ve Gaziantep’te olduğunu hatırlatmasını istiyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri