BAHANE ÇOK, GAZİŞEHİR YOK!

BAHANE ÇOK, GAZİŞEHİR YOK!

Yine kaybettik. Hem de çok önemli bir karşılaşmayı. Balıkesir yenilgisinin ardından Eskişehir'de oynanan maça 'diriliş' maçı olarak bakan kırmızı-siyahlı ekip 10 kişi kalan rakibine son dakikada yediği golle adeta yıkıldı.

Bu sözü haftalardır kullanıyoruz. Aslında herşey iyi gidiyordu, hatta 'Şampiyongeliyor, bekle bizi süper lig ' naraları atılmaya bile bşlandı. Aman dedik, yapmayın etmeyin yol uzun, bu ligde herşey olabilir, sürprizler yaşanabilir, henüz çok erken' dedik.

Kötü sonuçların peşinden sakatımız çok, cezalı oyuncumuz vardı, kadro dar, saha zemini patates tarlası gibi açıklamalarını dinledik, iş kazasıdır Balıkesir'e kaybettiğimizi Gençlerbirliği maçında terlafi ederiz dedik...Bahanemizin çok olduğu, sahada Gazişehir FK'nın yok olduğunu görüyoruz.

Fakat hiçbir zaman bu takım en kritik maçlarda neden kötü sonuçlar alıyor? Sorusunu soramıyoruz. Sonuçları sürekli bir tarafa yıkarak haftayı kapattık!

Gazişehir'de ciddi anlamda sıkıntılar olduğu görülüyor. Laubali, oyundan hemen düşen bir takım...Etkili bir mücadele göremiyoruz. Yaşanan önemli puan kayıplarının bir açıklaması mutlaka olmalıdır. Dünkü maçta kaleci Günay olmasa farkı kaçıran taraf Gençlerbirliği oldu. Del Walle hariç gol makinası diye alınan Poepon ve diğer yabancılar Gazişehir için artık bir yük ve bu yükten biran önce kurtulmalı. Başka takımlar daha az parayla daha iyi yabancı oyuncu bulurken biz bunları nereden nasıl buluyoruz anlamış değilim. Kaleci Günay'ın dışında ayakta kalan kimse yoktu.

Oyun anlamında çok iyi olmadığımızı görüyoruz. Futbolcular isteksiz ve arzulu değil, pas yapamıyor, pozisyona çok zor giriyor, girse de atamıyor. Bu da sonuçlara yansıyor. Birkaç sakatlık ve cezalı oyuncu olması sonucu takım kuramıyoruz. Hal böyle olunca alınan sonuçlarda gündem bu oluyor.

Daha düne kadar ilk iki adına iyi işler yapan takımdık. Fırsat ayağımıza kadargeldiama iki maçta da kullanamadık. Artık Gazişehir için devrenin son maçını kazanıp devre arası yapacağı transferlerle (En az beş veya altı) ligin ikinci yarısına odaklanmalı. Hedefe giderken yaşanılan puan kayıplarını çok arayacağız. Bu kötü tabloyu pozitife çevirmek bu kadro ile çok zor! Alınan sonuçlardan sonra bu sene o sene seslerinin yerini yine mi? olmayacak korkusu sardı.

Peki Neden olmuyor? Geçen sezon ve bu sezon final niteliği taşıyan maçlarda bir türlü yüzümüz gülmüyor. Hayal kırıklığı yaşayan sürekli kaybeden ve sonuca ulaşamayan takım biz oluyoruz? Bu soruya cevap bulduğumuz zaman sorun ortadan kalkacaktır. Sonuç olarak kaybedilen bir maç olarak görmemize rağmen bu yenilgiden mutlaka ders çıkartmalıyız.

Deplasman bile sayılmayacak tarafsız bir sahada hem de 10 kişi kalmış bir rakibe karşı oynanan futboldan kim memnun? Sahada maçı kazanacak hatta en kötüsünden berabere kalacak bir oyun göremedik. Rakibin diri ve mücadeleci olması bizim sahada etkisiz bir oyun ortaya koymamıza neden oldu. Savunma oyuncularımızın rakip takımın ileri uç oyuncuları karşısında verdikleri pozisyonların kalemizde yaşattığı anları sürekli gördük. Pozisyon anlamında da çok etkili olamadık.

Mutlak kazanmak için çıkılan maçta zirve yarışında Gençlerbirliği'ne yenilerek aradaki puan farkı 10!a çıkmış oldu. Bu tür maçlarda öncelikli hedef üç puan sonrasında bir puanı almak adına bir taktik anlayışımız daha isabetli olurdu. Mehmet Altıparmak ve camianın beklentileri üç puanı alarak liderle aradaki puan farkını indirmekti.

Bir puanın dahi çok önemli olduğu bazı maçlar vardır. Bu maçları kaybederek çok önemli avantajı kaybettik. Bu maçlardan neden puan alamıyoruz? Sürekli kaybeden biz oluyoruz. Gol yollarında etkili bir oyun ortaya koyamıyoruz. Bir kişi eksik oynayan rakibe karşı avantajı dahi kullanamadık.

Son söz; bazı süper lig kulüplerinin bile sahip olmadıkları çok şeye sahip olan, paraları gününde ve zamanında ' tıkır tıkır ' ödenen bu futbolcu topluluğu bu başkan Adil Konukoğlu'nu ve bu şehrin kendilerine inanmış olan taraftarlarını hak etmiyor. Olmuyorsa fazlaısraretmeyeceksin.Herseydebir hayır vardır. O formayı ve aldığı parayı hak etmeyeni göndermek gerek. Yoksa Ligin ikinci yarısında bu kadro ile 'Süper Lig' hayali başka bir bahara kalır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri