29. yıla Korona engeli

29. yıla Korona engeli

Olay Medya Grubu’nun gazete ile başlayan, Televizyon, internet sitesi, matbaacılık hizmetleri ve radyo yayını ile büyüyen başarı hikayesinin bugün itibariyle 29. yılına kavuştuk. Olay Medya Grubu 30 Kasım 1992 yılında kuruldu. Gaziantep’i ilk ofset gazete ile tanıştıran Olay Grubu, zaman içerisinde birçok yeniliğe de öncü oldu. Okumayan bir şehirde bayide gazete satmak hiç mümkün değildi. Biz 29 yıldır Sosyal medya ve dijitale rağmen Gaziantep'te yerel gazete olarak en çok satan, en çok okunan ve en çok aranan gazete ünvanımızı herşeye rağmen koruyoruz.

Pandemi sürecinde kağıt baskı gazetelerin dijital ortama zorunlu olarak dönüşmesi bile bizi gazetecilik yapmamızdan geri koymadı. Araştırmacı gazetecilik ilkesine uyarak doğru, tarafsız ve objektif habercilikten hiçbir zaman ödün vermeyen Olay Medya Grubu, gazete, Tv ve internet sitesi kanallarıyla kamuoyunu aydınlatmaya devam etti. Karasal yayın yapan Tv kanallarıyla birlikte Ortak Yayın Platformu’nun kurulmasına öncü eden Olay Grubu, uydudan yayın yapan Gaziantep Olay Tv ile kentin sesini dünyaya duyurdu. Gazetecilik yaparken haberin değerini, kişilik hakların korunmasını ve iddia üzerine yıpratma haberlerine kesinlikle yer vermeyen Olay Gazete, Tv ve internet sitesi, onbinlerce takipçinin adeta sesi oldu.

28 yılı doldurup 29 yıla girerken, Olay Medya olarak bazı kendini bilmez insanlar hak etmediğimiz iftiralar, dedikodular ve hatta ahlaksızca iddialar öne sürdüler. Kimin deliğine çomak soktuysak rahatsız olanlar bize saldırmaya devam etti. Bizim yaptığımız her hareket kamuoyunda karşılık buldu sebebi ise halkın gazeteci olarak bizlere duyduğu güvenden kaynaklandı. Ne olduysa 2020'de oldu. Virüs belası ile dünya uğraşırken, gazetecilerde bu olumsuz süreçten nasibini aldı. Sosyal medyaya yüklenen insanlar, baskılı yayınların ve internet gazeteciliğinin her ne kadar son bulduğunu iddia etsede, durum hiçte öyle değil. Dünyada gazetecilik ölmez ve halkın bilgi edinme isteği hiçbir zaman son bulmaz. Yani gazetecilik bitimi insanlığın bitmesi ile doru orantılıdır. Ne zamanki insanlar haber almayı bırakır, dijital materyallerden uzaklaşır ve sosyal aktiviteleri bitirirse o zaman kamuoyu bilgi edinmeye son verir ve gazeteciliğin anlamı kalmaz. Bu mümkün olmayan ihtimale göre de insanlar gazetecilerin doğru, tarafsız ve objektif haberliği ile haberdar olmaya devam edecektir.

30 Kasım 1992 yılında başladığımız renkli 12 sayfa gazetemizi bugüne kadar başarıyla yayın hayatını sürdürmeye devam ediyoruz. Gazetenin kuruluşundan hemen sonra yayın hayatına Gaziantep Olay Tv'yi soktuk. Bu süre içerisinde ilk önce Karasal yayıncılığa daha sonra kablo yayıncılığına son 15 yılda Türkiye'de ilk uyduda yayın yapan yerel televizyon olmanın mutluluğunu yaşadık. Tabi ki Türksat bize her zaman ayakta kalmamız için büyük destek verdi. ancak zamanla Türksat'ın şartları çok ağır oldu. Bunu herkes biliyor. Ödenen ücretlerde ortada. Hiç kimseden destek almadan her ay yüksek miktarda Türksat ödemesini yaparak, yayın hayatımızı aralıksız sürdürdük. Bu süreçte biliyorsunuz dolarda büyük dalgalanma oldu. Türkiye genelinde 150'ye yakın Türksat uydusu üzerinde yayın yapan televizyon vardı. Şimdi bu sayı krizden dolayı 50 ile 60 arasında kaldı. Bizde yayınlarımızı internet üzerinde yapma kararı aldık.

29 yıllık Olay Medya Grubu yayın hayatında hep değişikliklere ve hep ilklere imza attı. 1996 yılında Türkiye'de internetin yeni başladığı dönemde Olay Medya internet sitesini yaparak, büyük başarıya imza attık. Dünyada, Türkiye ve Gaziantep'te internet medyacılığında Gaziantep'in gözü, kulağı ve sesi olmaya devam ettim. İnternet sitesinde yeni bir değişiklik daha yaptık. Bugün 29. yılımız olması nedeniyle internet sitemizi yeni yüzüyle sizlerle buluşacaktır. Yanlışlarımızı ve doğrularımızı her zaman bize söylediniz. Burada da Apple store üzerinden bize kolayca ulaşabilirsiniz. WhatsApp, Facebook, Twitter, Turkcell Dergilik, E-Gazete, Instagram ve tüm sosyal medyadan bizlere ulaşmanının mutluluğunu hep birlikte yaşarsınız. Biz 29 yılda bunları yaptık. Bundan sonra da sizlere hizmet vermeye devam edeceğiz.

Sonuç olarak Olay Medya Grubu, siyasi, finansal veya örgütsel anlamda her kesimin ilgiyle takip ettiği bir medya kuruluşu olarak her ne kadar sahipleri M. Erol Maraş ve Raci Dölek olarak bilinsede şahısların değil, Milletin Tv ve gazetesi olarak kendini topluma kabul ettirmiştir. Olay Medya Grubu, Gaziantep’in kanalı, gazetesi ve internet ortamı olarak Millete hizmet için milletin menfaati için çalıştığı uzun yolda 29. yılını görmüş ve daha nice yıllara bu kente hizmet için bayrak yarışında hızlı adımlarla ilerlemeye yine Milletin desteği ile devam edecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri