Konukoğlu: Gaziantep'in ihracat hedefini açıkladı

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Kovid-19 nedeniyle yaşanan aksaklıklara rağmen Gaziantep’in yapmış olduğu yeni yatırımların hem üretimde hem de ihracatta artışa neden olduğunu söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Kovid-19 nedeniyle yaşanan aksaklıklara rağmen Gaziantep’in yapmış olduğu yeni yatırımların hem üretimde hem de ihracatta artışa neden olduğunu söyledi. Gaziantep olarak büyümeye devam ediyoruz diyen Konukoğlu, “İhracatta, bu yılı önce 8 Milyar Dolar’la kapatmak, bir sonraki yıl ise 10 Milyar Dolar hedefini yakalamak istiyoruz.” Dedi.

Sanayi Odası Meclis Başkanı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Bloomberg HT TV canlı yayına katılarak pandemi sürecine rağmen Gaziantep’in üretimde ve ihracattaki başarısını değerlendirdi.

GAZİANTEP BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Covid-19 nedeniyle üretimde aksaklıklar oluyor ama Gaziantep’in yapmış olduğu yeni yatırımlarla her geçen gün üretimini artırdığını kaydeden Başkan Konukoğlu, “Bu hem ihracatımızı da yansıyor hem de tükettiğimiz enerjiyeyansıyor. Gaziantep’in Ekim ayında yapmış olduğu ihracat 800 Milyon Dolar, bir önceki yılın Ekim ayına göre yüzde 13,9 artış var. Diğer taraftan enerjiye de baktığımızda geçen yılın aynı ayına göre enerjimizde 13,7 artmış durumda. Biz Gaziantep olarak büyümeye devam ediyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Geçen yıl 7,5 Milyon Dolar olan ihracatımızı yakalama noktasındayız. Türkiye’de ilk 10 ihracatçı şehir içerisinde ihracatımızı en fazla artıran şehirlerarasındayız. Mart ayından sonraki Nisan, Mayıs, Haziran ayındaki düşüşleri kapattık şimdi artıya geçtik. Bu yıl şehir olarak 8 Milyar Dolar ihracatla yılı kapatmış olacağız. “

“GAZİANTEP İHRACATTA TEK BÖLGEYE SIKIŞMIŞ DEĞİL, GEÇMİŞTE BUNUN ACISINI YAŞADIK”

Gaziantep olarak kendi dinamiklerimizle büyüyoruz, üretiyoruz diyen Başkan Konukoğlu, “180 ülkeye ihracat yapıyoruz. 300’ün üzerinde farklı ürünle bu ihracatı gerçekleştiriyoruz. Gaziantep olarak bir bölgeye veya ülkeye sıkışmış durumda değiliz. Bizim en büyük özelliğimiz bu. Biz bunun geçmişte acısını yaşadık. Bundan 20 yıl öncesine giderseniz bizim tek ihracat yaptığımız ülkeler Orta Doğu ülkeleriydi. Bu ülkelerde yaşanan olumsuzluklardan anında etkileniyorduk. Bundan ötürü de hem ürün çeşitliliğimizi değiştirdik ürün çeşitliliğimizi artırdık bu şiarla 180 ülkeye ihracatımızı gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz de ihracatımızda 8 Milyar Dolar’ı geçip 10 Milyar Dolar’ı yakalamak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri