Son dakika... Gaziantep'e Uyarı...Yasakların Kalkması İçin Vali Davut Gül Uyardı! Vaka Gaziantep'te artıyor! Korkutan yükseliş

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış yaşandığını belirterek, vatandaşlara tedbirlere uymaları çağrısı yaptı.

Vali Gül, Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yasakların kalkması için herkesin ‘bıkmadan, usanmadan’ kurallara uyması gerektiğini belirtti.

Gül mesajında, "Vaka sayılarımız maalesef geçen haftaya göre yükseliş eğiliminde. Lütfen sosyalleşme ya da taziye gibi sebeplerle bir araya gelmeyelim." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA YASAKLARIN KALKMASI İÇİN UYARDI

Bakan Koca açıklamıştı



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayılarını açıklamış, Gaziantep 26.72 oranı ile dikkat çekmişti.

Bakan Koca sosyal medya hesabından İllere göre haftalık (8-14 Şubat) Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 60,19, Ankara'da 35,49, İzmir'de 44,39, Gaziantep 26.72 olarak açıklamıştAçıklanan tabloda İl bazında koronavirüs vaka sayılarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin durumunun iyi olduğu görülüyorGaziantep 26.72, Şanlıurfa 27.12, Kilis 51.57, Mardin 15.33, Diyarbakır 17.53, Batman 12.49, Siirt 21.37, Şırnak 7.82, Adıyaman 100.85 haftalık vaka sayısı ile bölge illeri olarak iyi durumda gözüküyordu.
Gaziantep Valisi Davut Gül, son paylaşımında vaka sayılarının yükseliş eğilimine girdi uyarısı yaptı.

Elde edilen başarıların kurallara uyarak devam edilmesini isteyen Vali Gül, sosyalleşme ve taziye sebebiyle bir araya gelinmemesini istedi.

Gaziantep'te Risk Haritası Kırmızılaşıyor

Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması risk haritasında bazı bölgelerin kırmızıya dönmesi Vali Gül’ün açıklamasını doğrularken, günlere ve aylara göre karşılaştırmalı risk haritası şöyle;

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri