Balık Yağı Ve Faydaları

Balık Yağı Ve Faydaları

Deniz ürünleri içerisinde balıklar, omega-3 bakımından çok zengindir. İnsan vücudu için gerekli olan omega-3 en fazla balıkta bulunmaktadır. Zihinsel gelişimden, kalp ve damar hastalıklarına kadar birçok konuda tedavi edici özelliğe sahiptir. Balık yağı hapı seçenekleri, balık yiyemeyenler için pratik bir çözümdür. Bitkisel özelliğe sahip haplar ve diğer markalar, güvenle tüketilebilir. Somon, orkinos, alabalık, sardalya, tekir, ringa, dil, uskumru ve hamsi gibi balık türlerinden çıkarılan yağlar, özel makinelerde hap haline getirilmektedir.

Omega-3'ün Faydaları

Çocukların zihinsel gelişiminden, dikkat problemine kadar birçok konuda bu yağ tüketilebilir. Omega-3 içerisinde yer alan EPA ve DHA asitleri, kan pıhtılaşmayı önlemektedir. Damar sertliğini ortadan kaldıran bu asitler, kalp ritm bozukluğunda tedavi edici özelliğe sahiptir. Depresyon ve sinirsel hastalıklarda rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Dikkat bozukluğu, hiperaktive, kanser, bağırsak sindirim bozukluğu, görme problemleri, sarı nokta görme bozukluğu ve alzheimer gibi hastalıklarda balık yağının faydalı olduğu bilinmektedir.

Beyin, kalp, damar, sindirim sistemi, eklem sistemi ve sinir sistemi kategorisinde meydana gelen rahatsızlıklarda kullanılmaktadır.

Sağlık açısından oldukça değerli olan omega-3, unutkanlığı da ortadan kaldırmaktadır. Özellikle yaşlılarda meydana gelen unutkanlık, balık yağı sayesinde tedavi edilebilir. Fazla tüketildiği zaman kiloya neden olabilir. Bu nedenle düzenli tüketilmelidir. Doktor tavsiyesini dikkate alarak tüketildiği zaman daha sağlıklı sonuçlar elde edilebilir. Düzenli bir şekilde balık yağı tüketimi, kilo probleminin önüne geçilebilir.

Görme problemi yaşayanlarda balık yağının etkisi görülmektedir Göz kuruluğu, gözlerde meydana gelen şişkinlik, vücudun diğer bölümlerinde meydana gelen iltihaplanma gibi problemler, balık yağı ile tedavi edilebilir. Pıhtılaşmayı önlediği için damar tıkanıklığı sorununu tedavi edebilmektedir. Bu özelliği nedeniyle kalbi rahatlatır ve ritim bozukluğunu ortadan kaldırır. Balık yağı, dışarıdan haricen kullanılabilir. Ağrıyan bölgeye balık yağı sürülebilir. Bu yöntemin tercih edilmemesinin nedeni balık yağının kokmasıdır.

Balık Yağı Fazla Kullanılmamalıdır

Ciltte meydana gelen birçok problem, balık yağı ile tedavi edilebilir. Hamilelik, doğurganlık, cilt problemleri ve diğer problemler, balıkla tedavi edilebilir. Eklem romatizması, eklem kireçlenmesi ve eklem ağrıları, balık yağı hapı ile tedavi edilebilir. Kanda meydana gelen pıhtılaşmayı önlemektedir.

Kilo alamayanlar için de balığın olumlu etkisi bulunmaktadır.

Balık yağı hapı, bu kategoride kolaylık sağlamaktadır. Kilo problemi olan hastalar balık yağı hapı ile kısa sürede kilo almaya başlar. Kilolu olan hastalar ise en iyi balık yağı hapını doktor tavsiyeli kullanmalıdır. Kalp ve damar sağlığı açısından kilonun olumsuz etkisi vardır. Bu nedenle balık düzenli ve az miktarda tüketilmelidir.

Damar açan ve aynı zamanda iltihap dağıtan omega-3 asitleri, kadınlara özel ağrılarda da etkilidir. Adet sancıları, göğüs ağrıları ve benzeri ağrılar, balık yağı sayesinde tedavi edilebilir. Omega-3'ün kalp ve damar sağlığı açısından etkili sonuçlar meydana getirdiği bilinmektedir.

En İyi Balık Yağları

Çocukların zihinsel gelişiminde de omega-3'ün olumlu etkisi vardır. Balık sevmeyen çocuklar için en iyi balık yağı seçenekleri tatlandırılmış bir şekilde üretiliyor. Balık tüketmeyi sevmeyen veya mide problemi yaşayanlar, doktor tavsiyeli tüketebilir. Yediden yetmişe herkes için en iyi balık yağı sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Alerjisi olanlar veya ciddi hastalığı bulunan kimseler doktor tavsiyesi olmadan kullanmamalıdır.

Ortopedik sorunu olanlarda balık yağının etkisi kanıtlanmıştır. Kırıklardan sonra meydana gelen hareket kısıtlılığında balık yağı tedavi edici özelliğe sahiptir. Masaj yaparak gerçekleştirilen tedavi yöntemlerinde, kas ve eklem ağrıları ortadan kalkmaktadır. Sağlık bakanlığı onaylı en iyi balık yağı hapı, tedavide ilk sırada tercih edilen bir seçenektir. Doğal veya bitkisel tedavi kategorisinde tercih edilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri