Cani babanın intiharı, Vakaların artış nedeni?, Cezalarla uslanacak mıyız?

Cani babanın intiharı, Vakaların artış nedeni?, Cezalarla uslanacak mıyız?

HABERİN VİDEOSU

Gaziantep öyle bir şehir ki; her şehirden farklı olduğunu her platformda gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seyahat yasağını kaldırdığı şehirlerin tam ortasında Gaziantep’in tek başına kalması gerçekten de çok düşündürücü bir olaydır. Neden derseniz? Gaziantep’in etrafındaki şehirlerden Büyükşehir olan Şanlıurfa, Adana, Kahramanmaraş, Hatay ile Kilis, Osmaniye ve Adıyaman’ın tümünde seyahat yasağı kaldırıldı. Çünkü bu şehirler kuralları uyguladığı için Gaziantep’e oranla vaka sayıları çok düşük olmasından dolayı da serbest bırakıldılar. Gaziantep’e gelince ne olduysa son 10 günden bu yana beklenmeyen vaka sayısında artış, iyileşen hasta sayısında büyük bir düşüş oldu. Üstelik Gaziantep Valisi Davut Gül, sürekli Twitter’dan insanları uyarmasına rağmen, İnsanlar bildiklerini okumaya devam ettiler. Türkiye’de en çok ceza yazılan şehirlerin başında gelen Gaziantep cezalarla da uslanmadı. Uslanmayıncada seyahat yasağı Gaziantep’ten kalkmadı. İnşallah, Cuma günü başlayıp Salı günü sonlandırılacak olan bu 4 günlük sokağa çıkma yasağında hata yapmayız, kurallara da uyarız. İnşallah bayramı yasaksız geçiririz. Buda bütün Gazianteplilerin elinde.

CANİ BABA VİCDANINA NİHAYET YENİLDİ

9 yaşındaki kızı Ceylan Aslan’ı döverek öldüren cani baba Müslüm Aslan, Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Kızını da canice öldürmüştü. Kamuoyunda büyük tepkiler almıştı. Gaziantep Cezaevinde bir süre kaldıktan sonra can güvenliği nedeniyle Kahramanmaraş’ın Türkoğlu cezaevine cezasını çekmesi için gönderildi. Cani baba Müslüm Aslan, nihayet yaptığı işin yanlış olduğunu anladı, pişmanlığını da kendini cezaevinin koğuşunun tavanına asarak, intihar etti. Bencede vicdanına yenildiği kesindir. 9 yaşındaki bir çocuğu döverek öldürmek ne insanlığa, ne de başka bir şeye sığar. Cani baba Müslüm kendi adaletini de, kendisi vermiş oldu. Bu tek kelime ile Allah’ın bir adaletidir. Böyle bir olayın tekrarlanmaması için burada tüm babalara da çağrıda bulunuyorum; Evlatlarınızın değerini bilin.

VAKA SAYISINI ARTIRMAMANIN İKİ KURALI VARDIR; (3-E, 2-M)

Gaziantep’te ramazan bayramını birlikte kutlamamız için kurallara uymamız gerektiğini defalarca söyleyip duruyoruz. Bana göre vaka sayısını düşürmek için 3-E, 2-M formülü uygulamalıyız. 3-E ne derseniz? Evde kal, Evde Hayat var ve Eve Sığar, 2-M ne demektir; Maske tak, mesafeni koru kurallarına uyduğumuz zaman bana göre bu formüller vaka sayılarını aşağı doğru indirecektir. Lütfen Gaziantepliler. 3-E, 2-M kurallarından vazgeçmeyin. Hep birlikte koronayı yenip iyi günler bizleri bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri