Cam çubukları bin 200 derecede eritip aksesuar yapıyorlar

Cam çubukları bin 200 derecede eritip aksesuar yapıyorlar

Gaziantep'te Kültür Sanat Merkezi'ne dönüştürülen Eski Adliye binasında kurulan cam atölyesinde ince cam çubuklar bin 200 derece sıcaklıkta eritilerek küçük oyuncaklar, boncuk, kolye, bileklik, yüzük, küpe, anahtarlık ve çeşitli aksesuarlar yapılıyor.

Gaziantep'te Kültür Sanat Merkezi'ne dönüştürülen Eski Adliye binasında kurulan cam atölyesinde ince cam çubuklar bin 200 derece sıcaklıkta eritilerek küçük oyuncaklar, boncuk, kolye, bileklik, yüzük, küpe, anahtarlık ve çeşitli aksesuarlar yapılıyor. Yapılan eserleri, isteyen kursiyerler satıp para kazanabiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (GASMEK) bünyesinde eğitim veren Cam Atölyesi bugüne kadar birçok kişiye eğitim vererek onlara cam çubuklardan aksesuar ve oyuncak yapmayı öğretti. Katılımcıları hem sertifika hem de meslek sahibi yapan Cam Atölyesi'nde eğitimlerini tamamlayanlar cam çubukları kolaylıkla takı ve diğer süs eşyalarına dönüştürebiliyor, yaptıkları eserleri ise satıp para kazanabiliyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri