GÜRAY VURAL'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Gaziantep Futbol Kulübü’nün başarılı oyuncusu Güray Vural, OLAY SPOR’a önemli açıklamalarda bulundu…

Gaziantep Futbol Kulübü’nün başarılı oyuncusu Güray Vural, İnstagram’da Spor Müdürümüz Mustafa Teke ile canlı yayında sohbet yaparak, Koronavirüs sonrasında en çok futbolu özlediğini ve kısa sürede maçların başlayacağına inandığını dile getirdi. Kırmızı-Siyahlı takımda olmaktan mutlu olduğunu açıklayan Güray Vural, “Gaziantep’i çok seviyorum” dedi.

Gaziantep Futbol Kulübü’nün başarılı oyuncusu Güray Vural, Koronavirüs nedeniyle futboldan uzak kaldıklarını anımsatarak, bu süre içerisinde en çok futbolu özlediğini dile getirdi.

İNŞALLAH LİGLER BAŞLAR
Güray Vural, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ligi 12 Haziran’da başlatacağını dile getirerek, “Biz futbolu belkide herkesten çok özledik. Federasyonumuzun açıkladığı bir tarih var, 12 Haziran’da ligler başlayacak denildi. Bizlerde her şeye rağmen sahaya indik ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bizler antrenmanlarımızı yapalım, hazırlıklarımızı gerçekleştirelim inşallah belirlenen tarihte ligler başlar” dedi.

LİGİN BAŞLAMASINI BEKLİYORUZ
Süper Lige venilen arada uzaktan da olsa takımın antrenman yaptığını dile getiren tecrübeli futbolcu, “Liglerin ertelenmesinden sonra 45-50 günlük bir ara verdik. Takım arkadaşlarımız ve biz bu zaman diliminde boş durmadık. Telekonferans aracılığıyla hocalarımızın programlarına uyarak çalıştık. En azından bu ligin devam edeceğini biliyorduk ve bu yönde çalışmalar yaptık. İlk sahaya çıktığımızda bireysel çalışıyormuşuz gibi oldu. Çünkü, sosyal mesafeye dikkat etmemiz gerekiyordu. Son zamanlarda toplu halde çalışıyoruz. Bizim için iyi oldu. Futbol oynamayı çok istiyoruz. Heyecanlıyız ve ligin başlamasını bekliyoruz” diye konuştu.

NELER DEĞİŞTİ DİYE, MERAK ETTİM
Koronavirüs nedeniyle ertelenen liglerde Almanya ligi start alırken, tecrübeli futbolcu Güray Vural ise Bundesliga’nın başlaması konusunda açıklama yaparak, “Bundesliga başladı ve herkes gibi bizlerde merakla o ligin başlamasını bekledik. Çünkü, Korona sonrasında bir değişiklik olacak mı? olmayacak mı? diye merak ettik. Bundesliga maçlarında gördük ki, herhangi bir değişiklik olmamış ve aynı şekilde devam ediyor. Tabi ki, bir takım önlemler alınacaktır. Onlarda gördüm ki, alınmış. Her ülkenin kendine has önlemleri olacaktır. Türkiye olarak Korona konusunda da başarılı bir yol izleniyor diye düşünüyorum. Yeni kurallar federasyon ve kulübümüz tarafından bize söylenecektir. Bizlerde uymaya çalışacağız. Aslında Almanya liginin başlaması iyi oldu, çünkü başlayacak mı? başlamayacak mı? diye herkesin kafasında soru işaretleri vardı. Ve o soru işaretleri silinmiştir. Gördük ki, herhangi bir sorun gözükmüyor. Bizde inşallah hep birlikte kazasız belasız, ve sakatsız şu kalan 8 maçı bitiririz” şeklinde konuştu.

AİLEMİZLE VAKİT GEÇİRME ŞANSIMIZ OLDU
Güray Vural, 50 günlük arada aile fertleriyle zaman geçirme şansı bulduklarını belirterek, “Pandemi süreci herkes için zordu. Çünkü, 50 güne yakın futboldan uzak kaldı. Bir dönem Gaziantep’te kalmayı tercih ettik. İlk dönemler tam tarih verilmediği için, netlik olmadığı için burada kalmak zorundayız. Futbolcu olduğumuz için mesaimizin büyük bir bölümünü kulüpte geçiriyorduk, ailemizde zaman geçirmek şansımız çok azdı. Bu süreçte en azından bunu yapabilmek. Çocuklarımızla ailemizle vakit geçirme şansımız oldu. 1,5 aylık zamanı dışarı çıkmadan, evin içerisinde neşeli bir hale getirmeye çalıştık. Daha sonra eşim ve çocuğumu Antalya’ya götürdüm. En azından ben burada ligler başladığında yalnız kalmak istedim. Eşim ve çocuğum ise Antalya’da” ifadesini kullandı.

DERS ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR
Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen liglerin 12 Haziran’da başlayacağını anımsatan ve bu süreçte insanların birbirine olan değerinin arttığını dile getiren Güray Vural, “Koronavirüs aslında birbirimize olan değerimizi daha iyi anlamamızı sağladı. Herkes için farklı oldu. Bundan önce Annesini, babasını arayıp sormayan kişiler belkide bu süreçte aynı evin içerisinde yaşamak istemeyenler aynı evin içinde yaşamak zorunda kaldı. En azından arayıp sormayı öğrendiler, birbirlerini özlemişlerdir ve bu özlemi giderdiler. Bu süreçte çok ders çıkarmamız gerekiyor. Her konuda Korona bize çok şey öğretti. Mesala elimizi yıkama konusunda, temizlik konusunda çok dersler verdi. Belki bundan sonra dezenfekte hayatımızda olacak. Maske ve eldiven gibi şeylerle yaşamak zorunda olacağız” dedi.

BİZLERİ ZOR BİR SÜREÇ BEKLİYOR
Güray Vural, “Aslında bundan sonra bizleri ve tüm futbol camiasını zor bir süreç bekliyor. İnşallah olmaz diyorum ama, sakatlığın çok olacağı bir 8 hafta bizi bekliyor diyebilirim. Ama dikkat edilmesi gerekiyor. Burada antrenman programlarına çok dikkat edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Yüklemeler konusunda dikkatli olmalıyız. İyi bir rota yakalamıştık ve şimdi 45 günlük bir ara oldu. Bizler için uzun bir ara oldu ama herşeye rağmen toparlanıp bu lige başlayacağız. Hem bireysel hemde takım performansının ben bir iki hafta en üst seviyede olacağını düşünmüyorum. Aslında hem şampiyonluğa oynayan, hemde düşmemeye oynayan takımlar var. Onları daha zor bir süreç bekliyor. Biz kendimize bakıp, ligin kalan 8 maçını en iyi şekilde geçirip, ligide en iyi yerde bitirmek istiyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri