AK PARTİ’DE KİM BAŞKAN OLACAK..? DUYARLI VALİ... ERDEMOĞLU DAMGASI... EFSANE VEDA ETTİ

AK PARTİ’DE KİM BAŞKAN OLACAK..? DUYARLI VALİ... ERDEMOĞLU DAMGASI... EFSANE VEDA ETTİ

KÖŞENİN VİDEOSU

Yine Gaziantep her hafta olduğu gibi yoğun bir gündemi yaşıyor. Bu gündemin yoğunluğunda ne yazacağıma karar veremiyorum. Çünkü; Gaziantep öyle bir şehir oldu ki, hiç bir şeye yetişemiyoruz. Ve nereden başlayacağımı da bilmiyorum. Ama benim tespit ettiğim hafta içerisinde “AK Parti’de il başkanı kim olacak?” tartışması, Vali Gül’ün duyarlılığı, Efsane muhtar sessiz sedasız gitti, Erdemoğlu’nun Forbes’e damgası ve son olarak da Gaziantep’in iki aydaki 10 şehidinin isimleri Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesindeki Bulvarlara verilecek mi? konularını gündeme taşıyacağım.

AK PARTİ’DE KİMİN AYAK SESİ VAR?

AK Parti’de biliyorsunuz ki kongre heyecanı devam ediyor. Gaziantep’in sürekli şehidi olması nedeniyle AK Parti yönetimi kendine yakışan bir olayı gerçekleştirdi. Şehitlerden dolayı bazı ilçe kongrelerini erteledi. Ancak; Gaziantep’te kimin AK Parti il başkanı olacağı büyük ihtimalle benim tahminime göre belli oldu gibi. Bildiğim kadarıyla Şehitkamil AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Yılmaz, mevcut il başkanı Eyüp Özkeçeci’ye çok yakın biridir. Daha öncede Yılmaz’ın atamasında Özkeçeci’nin ağırlığı olduğunu da bilmeyen yoktur. Bana göre AK Parti’de son dakikada bir şey olmazsa Özkeçeci devam gibi görünüyor. Yüzde 61 Şahinbey’de oy alan Hasan Teke’nin de devam edeceğini tahmin ediyorum. Teke’yle ilgili Kahramanmaraş’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine izinsiz gittiği için bir sıkıntı olur mu onu bilmem. Tabi ki en önemli olayda AK Parti’de son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verir. Biz ne desek boş. Siyasette 24 saatte her şey olabilir.

VALİ’NİN DUYARLILIĞINI ALKIŞLIYORUZ

Sosyal Medya iyi kullanılırsa gerçekten de bulunmaz bir nimet. Ancak kötü kullanılırsa, kötü nimet. Bunu kabul etmek zorundayız. Gaziantep’in sevilen Valisi Sayın Davut Gül, sosyal medyayı çok iyi kullanıyor. Bu hafta içerisinde kendisine atılan her türlü şikayeti dikkate alıyor ve anında çözüyor. Örneğin Gaziantep Futbol Kulübü ile Trabzonspor arasında oynanan maçta kulüp tarafından 4500 öğrenci alınacağı açıklanmıştı. Ancak maça 4100 öğrenci alındı. Diğer kalan öğrenciler sayın Vali Gül’e twitter’dan “Valim biz dışarda kaldık” mesajı gönderdiler. Sayın Vali Gül anında 400 öğrencinin de maça girmesini sağladı. Buna benzer bir çok olayda da Vali Gül’ün duyarlılığı devam etti. Bundan dolayı sayın Vali’yi bu duyarlılığından dolayı alkışlıyoruz.

EFSANE GİTTİ

Ben kendimi bildim bileli Gaziantep’in Savcılı mahallesinin bir muhtarı var. Adı Ökkeş Titiz. Hiçbir zaman bu mahalle tüm seçimlerde parti fark etmeksizin seçmişlerdir. Sosyal bir kişiliğe sahip olan Ökkeş Titiz aynı zamanda da Türkiye Muhtarlar Federasyonu başkanıdır. Sevilen insansandır. Ölüye, diriye, düğüne hep gider. İnsanların gönlünde taht kurar. Benim bildiğim kadarıyla 1994 yılında kalbiden Baypas ameliyatı oldu. Tüm damarlarıda değişti. Bu konuda uzman doktorlar, bu tür ameliyat olaylarının en fazla 10 yıl yaşayabileceğini söylediler. Sayın Ökkeş Titiz tam tamına 26 yıl tüm damarları değişen bir insan olarak “Tıpta mucizeyi” gerçekleştirdi. İyilik sever olmasından dolayı ben ömrünün uzadığını tahmin ediyorum. Kendine Allah rahmet eylesin diyorum.

FORBES’İN 100 ZENGİNİNDEN ERDEMOĞLU AĞIRLIĞI

Dünyanın en büyük ekonomi dergilerinden biri olan Forbes her yıl Türkiye’de ‘“100 zengin kim?” seçimini yapıyor. Yine geçen yılda Gaziantep’te 100 zengin arasında 7 kişi varken, bu yıl ki Forbes’in zengin listesinde Gaziantep’ten 2 aile bulunmaktadır. Biri yıllardır Gaziantep’te halı sektöründe güçlü isim olan Merinos’un sahiplerinden İbrahim ve Ali Erdemoğlu kardeşlerdir. Bu iki kardeş Gaziantep’in hem Türkiye’de, hem de dünyada yüzünü ağartmıştır. Bundan dolayı kendilerini kutluyoruz. Bir de Adana’da Erdemoğlu kardeşler 3 Milyar dolarlık bir yatırım yapıyorlar. Bu yatırımda başarılı olmaları için biz kendilerine dua ediyoruz. Yine bizim tanıdığımız Fikret hocamız “Fikret Öztürk” Forbes’in 100 zengini arasında Gaziantep’i bu dönemde de yerini aldı. Kendisiyle bir Gaziantepli olarak gurur duyuyoruz.

ŞEHİTLERİMİZİN İSMİNİ ŞİMŞEK YAŞATMALI

Gaziantep biliyorsunuz bir sanayi kentidir. Yeni açılan Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesinde bir çok bulvar bulunmaktadır. Organize Sanayi’nin başarılı başkanı sevilen insanı sayın Cengiz Şimşek’in, Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesindeki bulvarlara iki aydan bu yana şehit olan 10 Gazianteplinin ismini vermesini kendisinden bekliyoruz. Çünkü, şehitlerimizin isimleri yaşamalı ki; bu toprakların değerini bilmeliyiz. Sayın Organize Sanayi yönetiminden ve müteşebbisinden bunu beklemekte en doğal hakkımız. İşte şehitlerimizin adları; Uzman Onbaşı Veysel Günay , Uzman Onbaşı Selim Nergiz , Sözleşmeli Er Mecit Demir, Sözleşmeli Er Mustafa Ertürk, Sözleşmeli Er Enes Kaya, Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz , Uzman Çavuş Uğur Kurt, Uzman Onbaşı Onur Şükrü Özler , Piyade Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akkaya,

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri