Yüz Botoksu Nasıl Yapılır?

Yüz Botoksu Nasıl Yapılır?

Yaşlılık ya da rahatsızlıklardan ötürü ortaya çıkan derideki kırışıklık ve çizgiler botoks uygulaması sonucunda yok olur. Bu uygulamanın yaklaşık 4 ay ile 6 aylık bir ömrü vardır. Bu süre yapılan uygulama ile hastanın cildine göre değişiklik gösterebilir. Yaş da bu uygulamalardaki değişiklikleri etkileyen faktörlerden birisidir. Botoks uygulaması için herhangi bir şart taşımanıza gerek yok. Hamile ya da emziren biri olmadığı sürece herkes botoks yaptırabilir.

Yaklaşık 10 dk ile 15 dk arasında süren bu uygulama vücutta pek çok yer için uygulanabilmektedir. Bu bölgeler; kazayağı, boyun, alın, kaş aldırma, kızgınlık çizgisidir. Ayrıca terlemeyi önleme amacıyla da kullanılmaktadır.

Yüz Botoksu Nedir?

Yüzün pek çok bölgesine botoks uygulaması yapmak mümkündür. Botoksun amacı daha genç, daha güzel ve daha diri bir cilde sahip olmaktır. Bu işlemin ameliyatsız olması da oldukça cezbedicidir. Göz çevresi, burun yan duvarı, kaş arası, alın, dudak üzerindeki ince çizgiler ve boyun çevresindeki kırışıklıklara bir çözümdür. Bu sayede yaşlı ve yorgun görünüme bir son verir. Daha da dinç bir görünüm ile öz güven kazanımı kolaylaşır ve psikolojiye de olumlu etkileri vardır.

Yüz botoksu uygulaması kesinlikle bir uzman kontrolünde yapılmalıdır. Yüz bölgesindeki mimik kaslarının bulunması sebebiyle yüzün yapısını çok iyi bilen, tecrübeli ve deneyimli kişilerce uygulanmalıdır. Aksi durumda yüz kaslarının tam olarak çalışmaması ya da yüz felci gibi bir durum söz konusu olabilir.

Botoks çok ağrı ya da acı hissedilmeyen bir uygulamadır. Çok ince uçlu bir enjektör ile kırışıklık bölgesine uygulanır. Ağır bir işlem olmadığı gibi günlük hayata hemen dönülebilir.

Aşırı Terleme Konusunda Botoks Uygulaması

Botoks uygulamasının yine sık olarak uygulandığı amaçlardan birisi de aşırı terleme problemidir. Koltuk altı, el ve ayak terlemeleri ile ilgili de botoks yapılabilir. Terleme önleyici botoks uygulamaları 6 aya kadar kullanılabilir. Ter bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde kullanılır. Uyuşturucu etkili kremler kullanılarak bölge hissizleştirilir ve işlem yapılmaya başlanır. Ter kokusu ve ıslaklığından kurtulmanın verdiği öz güvenle sosyal hayatta daha başarılı olunabilir.

Yüzde Botoks Uygulama Alanları ve Sonrası

Yüzde birçok bölgede botoks uygulaması yapılabilir. Bunların sonuçları da şöyledir:

Yaşlı ve yorgun bir görüntüye sebep olan alın çizgileri yok edilir ve genç, dinamik bir görüntü elde edilir.

Göz kenarındaki kırışıklıklar (kazayağı) giderilir.

Kızgın bir ifadeye sebep olan kaş arası çizgileri yok olur ve doğal bir görünüm sağlanır.

Üst dudağın üzerinde yer alan çizgilerinin düzeltilmesi sağlanır. Genç ve sağlıklı bir görünüşe kavuşulur.

Kaşların kaldırılması ile istenilen görsel yakalanır. Estetik bir görünüş için gerekli adımlardan biridir.

Boyun derisindeki kırışıklar ile bantların düzeltilmesi yaşlı bir görüntünün oluşmasını engeller ve sağlıklı görünür.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri