FATMA HANIMIN BAKAN DEDİKODUSU, ORGANİZEDE ÇARKLAR ŞİMŞEK’LE HIZLANDI, İHRACATTA REKOR KIRILDI

FATMA HANIMIN BAKAN DEDİKODUSU, ORGANİZEDE ÇARKLAR ŞİMŞEK’LE HIZLANDI, İHRACATTA REKOR KIRILDI

HABERİN VİDEOSU

Gaziantep öyle bir şehir ki dedikodusuz gün geçmiyor. Her gün yeni bir dedikodu, her gün yeni bir yalan, her gün yeni bir gündem doğuyor ve 24 saat geçmeden de batıp gidiyor. Son günlerde yine öyle bir dedikodu aldı başını gidiyor. Doğrudur, yalandır, dedikodudur onun takdirini siz yapın. Gerçekten de öyle bir dedikodu üretiyorlar ki son günlerde Gaziantep’in “Medarı iftiharı” Büyükşehir Belediye Başkanlığını da başarılı bir şekilde yapan ve hatta Türkiye Belediyeler Birliğindeki başarılı çalışmalarını takdir etmemek elde değil. Ama ne var ki; birileri durmuyor, yeni dedikodu üretim merkezinden “Sayın Fatma Şahin’in tekrar bakan olacağı” iddialarıdır. Benim yaptığım araştırmaya göre, sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Fatma Şahin hanımefendiyi gerçekten de çok seviyor. Kadınlar arasında bir sembol görüyor. Bundan dolayı da kabinedeki bakan değişikliğiyle ilgili bir gündem oluştuğunda sayın Şahin’i bakan yapmasını da normal olarak karşılıyoruz. Yakıştırma böyle olunca dedikodu da gerçekten doğruluk payı olmuş oluyor. O zaman kitlelerde daha çok ilgi görüyor. Gaziantep’te bir söz vardır “Yalan yakışıyor” sözcüğüdür. Bu sözcükte sayın Şahin’e uyuyordur. Bana sorarsanız sayın Şahin, doğduğu kente hizmet etmekten çok mutlu. Belediye başkanlığını çok seviyor. Halkla ilişkileri o kadar güçlü ki kendisine 24 saat yetmiyor. Burasının Türkiye olduğunu da unutmayalım. Sayın Şahin bakan olursa da biz şaşmayız. Hem bakanlığa, hem de belediye başkanlığına bana göre layık bir isimdir. Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. Bekleyelim. Yalan gerçek olacak mı? hep birlikte kabine değişikliğinde göreceğiz.

ORGANİZE SANAYİDE ÇARKLAR ŞİMŞEK’LE HIZLI DÖNMEYE BAŞLADI

Yaklaşık 7 aydan bu yana Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı yapan sayın Cengiz Şimşek’in göreve gelmesiyle birlikte adeta Organize Sanayi Bölgesi’nde yollar, alt yapı ve her türlü hizmet 5. bölgeye hızlı bir şekilde yapılmaya başlandı. Şimşek’in gelmesiyle birlikte banka faizleri de dibe vurdu. Adeta sanayiciler yeni fabrikalar kurmak için 5. bölgede hızlı bir şekilde kış mevsimine rağmen en az 100 fabrikanın inşaatının yoğun bir şekilde devam ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Yazın gelmesiyle birlikte bence Organize sanayide adeta fabrika sayısının hızlı bir yükselişine sebep olacaktır. Şimşek, gerçektende Organizede çarkların hızlı dönmesinde de ihracat rekorlarındaki rakamlara baktığımızda başarılı hizmetlere imza attığını da takdir etmemiz gerekiyor.

İHRACAT REKORUMUZ 9 MİLYAR DOLAR

Dünyada ekonominin Global bir şekilde büyük bir sıkıntı yaşamasına rağmen Gaziantep adeta ihracatta 2018’e oranla büyük bir artış sağlayarak 6.5 Milyar dolardan 9 Milyar dolara yükselmiştir. 2020 hedefine baktığımızda bu rakamın 12 Milyar dolar gibi bir rekora imza atmasını bekliyoruz. Üstelik Gaziantep’in bulunduğu coğrafyaya baktığımız da etrafımızda adeta Ortadoğu ülkelerinde her türlü savaş ve bir çok sıkıntıyı da birlikte görüyoruz. Son İran’ın Kasım Süleymani’yenin öldürülmesi de gerçekten Ortadoğu pazarında büyük sıkıntıları da ortaya çıkaracağını da söylememiz gerekir. Ama buna rağmen Gaziantep dünyanın her yerine her ülkesine ihracat yaparak Ortadoğu’da savaşta çıksa rekor kırmaya devam edeceğini hep birlikte söylüyoruz. Gaziantepliler çok çalışır, çok üretir, çok müteşebbistir. Bu yapısından dolayı da Ortadoğu’da da ve nerede savaş rüzgarı esse hepsi vız gelir, tırıs gider. O nedenle artık Gaziantep belli bir ülkeye dayanıp ihracat yapmıyordur. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de rekorlar kırmaya hep birlikte devam ederiz. İyi haftalar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri