Corona virüs sonrası kapış kapış satılıyor!

Gaziantep’te özellikle içerdiği kolajen, vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen beyran ve kelle-paça, corona virüs vakaları sonrası talep arttı.

Tüm dünyada etkili olan corona virüs vakalarının Türkiye’de görülmesinin ardından sakatat tüketimi arttı. Sakatatın her türünün bolca tüketildiği Gaziantep’te, özellikle beyran ve kelle paçaya olan talep arttı.Kolajen, vitamin ve mineral bakımından zengin olan, bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen, özellikle sonbahar ve kış aylarında tüketilenbeyran ve kelle paça, vakaların görülmesinin ardından kentte yoğun olarak tüketilmeye başlandı.
Son günlerde kelle paça çorbası satışlarında artışın olduğunu belirten restoran işletmecisi Gökhan Özzorlar, daha önce haftada bir kez gelen müşterilerin, 2- 3 kez gelmeye başladığını söyledi.Beyran ve Kelle paçanın bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle haftada en az 2kez tüketilmesi gerektiğini dile getiren Özzorlar, şöyle konuştu:"Önermemizin sebebi, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bol miktarda kolajen, mineral ve vitamin olduğunu her zaman dile getiriyoruz. Ama insanlar, soğuk aylarda, kış aylarında kelle paçaya yaklaşıyorlardı. Benim önerim, illa vücudun düşmesi, salgının çıkmasını beklemeden kelle paçanın haftada en az 2kez tüketilmeli. Gelişme çağındaki gençlerin ve ileri yaştaki insanların kemik gelişimi ve kemik yapısını korumak için beyran ve kelle paça tüketmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim bunları söylememiz ticari olarak anlaşılabilir, ancak ilim-bilim bilen herkes bunu söylüyor. Haftada bir kez gördüğümüz müşterilerimizi, 2- 3 kez görmeye başladık."

'DAHA SIK İÇMEYE BAŞLADIK'
Corona virüsün Türkiye'de de görüldüğünün açıklanmasının ardından hijyene daha çok önem verdiklerini belirten restoran müşterilerinden Halil Başaslan, ellerini daha sık yıkama başladığını ve bunun yanında kelle paça çorbası içtiğini söyledi. Kelle paçanın kış günlerinde gribe iyi geldiğini ve vücut direncini artırdığını ifade eden Başaslan, “Beyran’ı herkese tavsiye ederim. Beyranı daha önce de tüketiyorduk, ama şimdi daha sık başladık" dedi.


'HERKESE TAVSİYE EDİYORUM"

Virüsün Türkiye'de görülmesinin ardından tedirgin olduklarını ifade eden Hamza Aytop, hijyene dikkat ettiklerini ve toplu taşıma araçlarını daha az kullanmaya başladıklarını aktardı. Bunun yanında beslenme amacıyla ailecek kelle paça ve beyran içmeye geldiklerini anlatan Aytop, "Kelle paça ve beyran Gaziantep’te meşhur. Kış günlerinde sağlığımıza faydalı ama koronavirüse de faydalı oluğunu düşünüyorum. Bu yüzden herkese tavsiye ediyorum. Daha önceleri haftada bir çorba içmeye gelirken, şimdilerde iki günde bir geliyorum. Biz faydasını görüyoruz. Soğuk algınlığını önlüyor. Sağlık açısından iyi, metabolizmayı çalıştırıyor" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri