BU GİDİŞLE KORONADAN KURTULAMAYACAĞIZ VE AK PARTİ’DE GAZİANTEP’İN AHMET ABİSİ

BU GİDİŞLE KORONADAN KURTULAMAYACAĞIZ VE AK PARTİ’DE GAZİANTEP’İN AHMET ABİSİ

HABERİN VİDEOSU

Gaziantep 12 Mart’ta başlayan koronavirüsle mücadelede bir ara iyi oluyor, bir süre sonra da birden yükselmeye geçiyor. Sağlık Bakanlığı’ndaki “Hayat Eve Sığar” uygulamasında Gaziantep’in Mart, Nisan düşüş ayı olurken, Mayıs, Haziran, Temmuz tekrar yükselişe geçerken, Ağustos’ta aşağıya inerken, tekrar Eylül’de yine PİK yaparak, yükselişe geçti. Son baharın girmesiyle birlikte Ekim’in 20’sine kadar vakalar birden düşüşe geçerken, son 5 günden bu yana da acayip bir şekilde vakaların tekrar 300’e doğru tırmanışa geçtiği görüldü. Şimdi bu tabloya baktığımızda Gaziantep’te yoğun tedbirler alındığı dönemlerde aşağıya iniyor, tedbirleri azalttıklarında yukarıya çıktığını da net olarak görüyoruz. Geçtiğimiz 7 aylık periyotta korona hasta sayıları Türkiye ortalamasının % 15 altında iken, anlamadığımız bir şekilde artışa geçmesi bence Gaziantep’in koronada tedbirleri dinlemeyen vatandaşların yüzünde sıkıntılı olmaya devam edeceğimizin sinyallerini görüyoruz. Ayrıca, bu süreçte Gaziantep’te kendi gücüyle koronayla, ekibiyle anlaşmamasına rağmen Sağlık Müdürü Doktor Serdar Sarıfakı bana göre her şeye rağmen başarılıydı. Gaziantep Sağlık’ta tam tamına 15 bin personel bulunuyor. Bu personellerin başında olan birim başkanlarının çoğu Dr. Sarıfakı’ya karşı olunca, mücadelede de başarısızlık ortaya çıktı. Yeni Sağlık Müdürü Dr. ümit Tiryaki, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın seçmesiyle ve atamasıyla gelen bir bürokrat. Üstelik geldiği gün Tiryaki 14 gün koronavirüs oldu. Şimdi ekibi değiştirdi. Başarılı olacak mı?, olmayacak mı?, onu bilemiyoruz. Atamaları da geçte olsa Bakan Koca’ya imzalatarak, ÇKYS’ye düşmeyi de sağladı. Şimdi ama şu söyleyelim; Gaziantep’te tekrar son 5 günden bu yana, ne tedbir, ne maske, ne de temizlik sistemine uymayan bir yapı var. Nasıl derseniz? Gaziantep’in en işlek caddesi olan Elmacı Pazarı’nda meydana bir katmerci, katmer gösterisi yapıyor. Bu katmer gösterisi için vatandaşlar hiç bir kurula uymayadan, film izler gibi katmerin yapımını izliyor. Ben şimdi soruyorum? Bu katmerci Elmacı Pazarı meydanında bu katmer yapma izminin kim verdi? Bu kadar insan bir araya getirilerek, böyle koronanın arttığı bir dönemde neden böyle bir gösteri yapıldı. Biliyorsunuz, hastalık Gaziantep’te son baharın gelmesiyle artmaya devam ediyor. Veriler yükselmesini sürdürüyor. Sayın Vali Gül, her gün tedbir alın diye çağrıda bulunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, canla başla koronavirüsü düşürmek için her türlü yolu izliyor. Aynı şekilde ilçe belediye başkanları ve kaymakamlarda ellerinden geleni yapmalarına rağmen, birileri en işlek yerde katmer gösterisi yapıyor. Biz katmerciyi burada suçlamıyoruz. Biz bu katmerciye izin vereni suçluyoruz. Yazık bu şehire. Bu şehir bu hastalıktan kurtulmazsa, Gaziantep’e hastalık yüzünden ne bir turist gelir, ne de bir başkası. Ne olur dikkat edin?

GAZİANTEP’TE YAŞLI NÜFUSU VE HES KODU SAYISI NE?

Türkiye genelinde HES kodu alan 60 bine yakın vatandaşımız var. Bana göre iyi bir rakam. Gaziantep’e baktığımızda 915 bin kişinin yaklaşık HES kodu kullandığını görüyoruz. Bu rakamda bana göre, Suriyeliler hariç iyi bir rakam olarak değerlendiriyorum. HES koduna aynı zamanda baktığınızda mesafe kurullarına uymadığımız zaman temas ettiğimiz kişi sayısını da gösteriyor. En azından karşındaki temas sayısındaki kişiyi görürsende, ona göre tedbir alıyorsun. Bunda iyiyiz. Ayrıca, Gaziantep’te vaka ve vefat edenlerin yaş ortalaması tahmini olarak 57 olarak gösteriyor. Yani genellikle yaş ortalaması vefat edenlerin mutlaka bir kronik hastalığı olduğu ortaya çıkıyor. Genç ve çocuklarda oran çok düşük. Zaten bundan dolayı da Gaziantep’te belli sınıflardan dolayı öğrencilerin okullara gitmesi de sağlandı. Gördüğüm kadarıyla HES ve Yaşlılar her türlü tedbirleri uyduklarını da söyleyebiliriz. Filyasyona da gelince Gaziantep en yoğun şehirlerden biri olarakta haritalarda önümüze çıkıyor. O nedenle Filyaslon ekiplerinin yoğun bir şekilde çalışarak, hastalıkla büyük şekilde mücadele ettiklerini söyleyebiliriz. Buradan Filyaslon ekipleri ve tüm sağlık personellerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

AK PARTİ’DE GAZİANTEP’İN
ABİSİ AHMET UZER


AK Parti’nin kuruluşundan bu yana 2001’de kurucu il başkanlığıyla başlayan yolculuğa devam eden, 2007’de milletvekili olmayan, tekrar 2009’da AK Parti il başkanlığına getirilen 2014’te tekrar vekil seçilen Ahmet Uzer, Gaziantep’e sürekli hizmet etmek için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Sayın Ahmet Uzer, Gaziantep’ten kapısına kim gelirse ona her türlü yardımı yapıyor. Ayrıca, bir çok bakınlıklarında komisyon üyeliklerinde bulunuyor. Gaziantep’in bir sorunu varsa, sayın Ahmet Uzer öncülük yaparak, “Ağabey” rolünü üstlenerek, Gazianteplilere en iyi şekilde hizmet etmeye devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’da, sayın Uzer’e her zaman “Vefasını ortaya koyarak” destek olmuştur. Çünkü, sayın Uzer, kimse yokken sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la 2001 yılında siyasete gerekli desteği çıkarak, partinin ilk kurucu il başkanı olmuştu. Kimse AK Parti’nin böyle bir güçlü parti olacağına da o zaman şansta vermiyordu. Sayın Uzer’de her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yolunda yürüyerek, bir yanlış yapmamıştır. Bizde Ahmet Uzer’e Gaziantep’e sürekli hizmet etmesinden dolayı teşekkür ediyoruz.
www.olaymedya.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri