'Bireysel Silahlanmaya Hayır!'

'Bireysel Silahlanmaya Hayır!'

"Dünya Bireysel Silahlanmalara karşı çıkarken Gaziantep'te ise okul kantin ihalesine katılanlar üzerinde yapılan aramalarda 5 silah ele geçirildi. Vatandaş soruyor "İhaleye mi yoksa savaşa mı geliyorsunuz." Bu kantinlerde görevlilere çocuklarımızı nasıl emanet edeceğiz diye feryat ediyorlar."

Gaziantep'te okulların açılmasıyla birlikte kantin ihaleleri kızışmaya başladı. Şehitkamil Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 3 okulun kantin ihalelerinin yapıldığı salonun çevresinde ihaleye katılan ve birlikte gelenlerin üzerinde yapılan aramada 5 ruhsatsız silah ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasını taşıyan genelge ve Gaziantep Valisi Davut Gül'ün valilik makamına atandığı günden beri düğünlerde, eğlencelerde ve asker geclerinde bilinçsizce havaya atılan kurşunların ölüme sebebiyet vermesinin ardından çok sıkı tedbirler alınması kararının ardından sıkı güvenliği hiçe sayan bir grup bugün savaşa gider gibi ruhsatsız silahlarını beline takıp ihale salonuna geldikleri gözlendi. Görevli polislerin uyanık olmaları nedeniyle olası bir çatışma engellenmiş oldu. İhale salonu girişlerinde ve etrafta yapılan sıkı aramalarda polis 1'isi bulundurma 4'üde ruhsatsız olmak üzere 5 silah ele geçirildi. Güven Polis Karakolu Ekiplerince şahısların ruhsatsız tabancalarına el koyan polis gerekli soruşturmayı başlattığı öğrenildi.

Gelişmekte olan ülkelerde her geçen gün kampanyalar düzenlenirken, 'Bireysel Silahlanmaya Hayır!'çünkü iliklerimize kadar toplumu tutsak eden şiddete yönelik tüm medya programları(üçüncü sınıf video filmleri, şiddet içeren diziler, üçüncü sayfa haberleri, bireysel silah satışını destekleyen makaleler ve haberler), şiddeti normalleştiren bilgisayar oyun ve programları, oyuncak silahlar vb. bilerek ya da bilmeyerek (!) şiddeti tırmandırmakta, tüm insanı yönleri dejenere edilmiş, tuhaf, gaddar bir insan modelini topluma kabul ettirmiş görünmektedir!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri