Son Dakika...65 yaş üstüne sokağa çıkma izni verilecek...

Koronavirüs salgını sebebi ile geçtiğimiz haftalar içerisinde alınan karara göre 65 yaş üstü yaşa sahip olan vatandaşların sokağa çıkışları yasaklanmıştı. Vatandaşlara müjde olarak verilecek habere göre sokağa çıkmak için izin verilebilecek. İşte detaylar

Koronavirüs salgını sebebi ile hükümet tarafından alınan tedbir kararları dahilinde yer alan ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik olan sokağa çıkma yasağı ile ilgili yeni çalışmalar yapıldığı ve yakın zaman içerisinde uygulamaya alınacağı bilgisine erişildi.

65 Yaş Üstüne Pazar Müjdesi

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen günler dahilinde olmak kaydıyla, şehir içlerinde yaşanan trafik ve akış yoğunluğunun azalması fırsatından da yararlanarak hareket yapmaya ihtiyaç duyan 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarına müsaade edilebilecek. 65 yaş grubunu kısmen rahatlatmak ve sürekli evde kalmanın yarattığı psikolojik sıkıntıları azaltmak için yöntem geliştiriliyor.Bu plan, sokağa çıkmanın günde 3 saat olması, maske takılması, sosyal mesafenin korunması koşuluyla hayata geçirilecek. Karar, 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 7.5 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

20 Yaş Altına Müsaade Yok!

Bir diğer sokağa çıkma yasağı grubuna mensup olan 20 yaş altı vatandaşlar için söz konusu toleransın gösterilmeyeceği belirtilirken; 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı olarak ilan edilen günlerde günde 3 saat yürüyüş yapmak, parka gitmek gibi aktivitelerine izin verilecek. 3 saati aşmayacak olan izinler için 2 kişiden fazla yan yana gelmek de yasak olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gün içerisinde sunulacak olan talep ile ilgili olumlu bir karar çıkması halinde yarın (26 Nisan 2020) Pazar günü ilk izinli gün uygulaması başlatılmış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri