En Sevilen Sütlü Tatlılar

En Sevilen Sütlü Tatlılar

Hafif olmazsa ve pratik bir şekilde hazırlanabilmesi nedeniyle sütlü tatlılar sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri oluyor. En sevilen sütlü tatlı çeşitlerini sizler için araştırdık.

o Muhallebi

Pürüzsüz bir kıvama sahip olan muhallebi kuşkusuz herkesin en sevdiği tatlı çeşitlerinden biridir. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz bu özel lezzet çocuklar tarafından da sevilerek tüketiliyor. Dilerseniz meyve parçacıkları ile buluşturabilir ve ortaya bambaşka lezzetlerin çıkmasını da sağlayabilirsiniz.

o Sütlaç

Muhallebi ile kıyaslandığında kıvamını tutturmanın biraz daha zor olduğu sütlaç yılın her mevsiminde sevilerek tüketiliyor. Sütlaç fırında üzeri hafif kızartılarak da pişirilebiliyor. Daha önce bu özel tatlının kıvamını yakalamak için uzun uğraşlar verdiyseniz ve başarılı olamadıysanız belki de seçtiğiniz tarif doğru değildir. En kolay hazırlanan sütlaç tarifi için Yemek.com adresine tıklayın. Bu sitede sütlaç hazırlarken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda da detaylı bilgi bulabiliyorsunuz ve tüm püf noktaları eksiksiz bir şekilde öğrenebiliyorsunuz.

o Güllaç

Genellikle ramazan ayında yapılan bir tatlı olsa da güllaç tatlısını her mevsim hazırlayabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Ramazan ayında güllaç tatlısının sıklıkla tüketiliyor olmasının nedeni hafif olması ve mideyi rahatsız etmemesidir. Bu nedenle hafif sütlü tatlılardan hoşlananlar için güllacın vazgeçilmezlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

o Keşkül

Osmanlı mutfağının en lezzetli tatlılarından biri olan keşkül mevcut tüm sütlü tatlı çeşitleri arasında en sevilenler listesinde yer alıyor. Süt, toz şeker ve pirinç unu gibi her evde bulunan malzemelerle yapılabiliyor olması ise keşkülün sıklıkla sofralarda yer almasının nedenlerinden biridir. Çocuklar için de besleyici bir tatlı hazırlamak isteyenler şimdiden kolları sıvayabilir ve keşkül tatlısı için mutfağa geçebilir.

o Fincan tatlısı

Lezzeti ve kıvamıyla yediden yetmişe herkesin severek tükettiği fincan tatlısı iştahları kabartan bir sunum eşliğinde sofranıza gelebilir. Küçük porsiyonlar halinde sunumu yapılan fincan tatlısını hazırlamanız sadece birkaç dakikanızı alacak. Bu nedenle ansızın gelen misafirleriniz için de bu özel tatlının ideal bir ikramlık olduğunu söyleyebiliriz. Fincan tatlısının üzerine mevsimine uygun meyve parçaları ile rahatlıkla süsleyebilirsiniz. Süsleme için Hindistan cevizi, Antep fıstığı ya da çikolata parçaları da kullanılabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri