Anabolik Steroid Hakkında

Anabolik Steroid Hakkında

Anabolik steroidler artık günümüzde pek çok vücut geliştirme yapanlar ve sporcular için sıklıkla kullanılan ürünler arasında olmaktadır. Artık insanlar vücut geliştirme hırsları yüzünden elde edemedikleri sonuçları bu steroidler sayesinde elde etmeye çalışmaktadırlar. Fakat bilinmesi gereken bir durum vardır ki steroid kullanmadan önce alacağınız ürün orjinal steroid olmalıdır.

Bunların yanı sıra steroidler bazı tıbbi durumlar için de kullanılmaktadır. Fakat insanlar, bazı spor dallarında bu hormonları yasa dışı olarak da kullanmaktadır. Kas kütleleri, performans ve dayanıklılığı da artırmak ve antrenmanlar arasındaki toparlanma sürelerini kısaltmak adına insanlar bu maddenin kullanımını yapmaktadır.

Bu steroidler ise yapay olarak ana erkeklik hormonu olan testosteron temelli türetilmektedir. Testosteron; kas büyümelerini desteklemek ve korumak, kalınlaşan sesler ve yüz kılları gibi ikincil erkek cinsiyetlerini geliştirmek için de oldukça önemlidir.

Anabolik-androjenik steroidler AAS olarak da adlandırılabilen anabolik steroidler, kas inşa edebilmektedir ve atletik performansları da iyileştirebilmektedir. Fakat, özellikle yanlış ve bilinçsiz kullanımlarının da önemli ölçüde etkilere neden olmaktadır. Bu yüzden de steroidleri kullanım talimatlarına uygun olarak kullanmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra da kullanacağınız ürünlerin orjinal steroid olması da oldukça önemlidir.

Bazı steroid türleri de tıbbi tedaviler için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Örneğin; kortikosteroidler, astımı bulunan hastaların bir atak esnasında nefes almalarına da yardımcı olabilmektedir.

Artık günümüzde steroidler pek çok farklı amaçlar ile yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ancak en çok gördüğümüz kullanım alanları ise vücut geliştirme yapanlar ve sporcular tarafından olmaktadır. Bu tarz sporlar ile uğraşan insanlar vücut yapılarının geliştiğini kısa süreler içerisinde görmek istemektedir. Bu yüzden de anabolik steroidlere başvurmaktadırlar. Anabolik steroidler artık pek çok sporcunun olmazsa olmazı durumuna gelmiştir. Bu steroidler özellikle de spora yeni başlayan kişiler tarafından büyük merak konusu olmaktadır. Bunların yanı sıra anabolik steroidler spora başlayan herkesin en az bir kere de olsa denemek istediği ürünler arasında yer almaktadır. Fakat dikkat edilmesi gereken noktalar da vardır. En önemlisi de talimatlarına uygun bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri