Cemil Taşçıoğlu GAÜN Hastanesi’nde anıldı...Cemil Taşçıoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun biyografisi

Korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için GAÜN Hastanesi’nde düzenlenen program ile anıldı. Peki Cemil TAŞÇIOĞLU Kimdir?

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede korona virüsten dolayı hayatını kaybeden İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu GAÜN Hastanesi’nde meslektaşları tarafından 1 dakikalık saygı duruşu ile anıldı.
GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Zengin, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Taner Gülşen ve Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Mustafa Araz öncülüğünde düzenlenen anma törenine çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Cemil Taşcıoğlu, bir süredir tedavi gördüğü hastanede corona virüsten dolayı hayatını kaybetti. Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasına bakan hekimdi. Cemil Taşçıoğlu'nun vefat haberini oğlu Onur Taşçıoğlu Twitter hesabından duyurdu. Peki Cemil Taşçıoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun biyografisi...

Cemil Taşçıoğlu kimdir? sorusu gündem kousu oldu. Türkiye'de Corona virüsüne bağlı olarak hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe artarken, Türkiye'deki ilk koronavirüs vaksına bakan hekim olan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, virüse yenik düşerek hayatını kaybetti. Tıp dünyasında çok sevilen bir şahsiyet olan Prof. Dr. Taşçıoğlu, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasına bakan sağlık şehidi oldu.

İşteCemil Taşcıoğlu'nun biyografisi...

CEMİL TAŞÇIOĞLU KİMDİR?

Öğrencileriyle hastaları tarafından çok sevilen ve de "hocaların hocası" olarak anılan Prof. Cemil Taşcıoğlu, 1952 yılında Rize'de dünyaya geldi.

Taşcıoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmesinin ardından mecburi hizmetini Şanlıurfa'da tamamladı.

Daha sonra İÜ İstanbul Tıp Fakültesine dönen Taşcıoğlu, sırasıyla önce İç Hastalıkları Uzmanı, ardından Doçent, sonrasında da Profesör unvanını aldı.

Yakın çalışma arkadaşları tarafından "Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği ulu bir çınar" olarak nitelendirilen Taşcıoğlu, emekliliği dolduğu halde çok sevdiği mesleğini ve hastalarını bırakmamak için görevini sürdürdü.

İstanbul Tıp Fakültesinde hem hasta muayene eden hem de öğrencilere ders vermeyi sürdüren Taşcıoğlu, dahiliye alanına da birçok önemli katkıda bulundu.

Bu alana ilişkin birçok yazılı eseri de bulunan Taşcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri