Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlanıyor

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlanıyor

İşte kurtuluş günümüz için gelen birbirinden anlamlı mesajlar...



Bakan Gül:

"Ecdadımızın her birine rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Bizim için, bu kutlu şehre gazi unvanını kazandıran Şehit Kamil, Şahin Bey, Karayılan ve tüm şehitlerimiz birer kahramanlık abidesi, vatan, bayrak ve ezan için gösterdikleri fedakarlık ve direniş ruhu da daima taşımaktan onur duyacağımız kutlu bir mirastır.

Aynı azim ve kararlılıkla bu toprakları insanlığın son esenlik adası olarak sonsuza kadar koruyacağımıza ve gelecek nesillere her anlamda daha müreffeh bir ülke emanet edeceğimize yürekten inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, adaletten insan haklarına, ulaşımdan altyapıya kadar her alanda 2023 hedeflerine her geçen gün bir adım daha yaklaşmaktayız. Dün istiklal mücadelesine bayraktarlık yapan ecdadımız gibi Gaizantepimizin çalışkan insanları bugün de ekonomik ve sosyal kalkınmanın öncüleri olmaya devam edecek, bir eğitim, kültür, turizm, ticaret ve sanayi şehri olarak Gazi şehrimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında en parlak yıldızlardan biri olacaktır.

Bu duygularla, Gaziantep'imizin kurtuluşunun 99. yıl dönümünde tüm hemşerilerimi kutluyor, canlarını ortaya koyarak Antep'i emperyalistlerin tasallutundan kurtaran 6 bin 317 şehidimizi, bu toprakları bize vatan kılan tüm şehit ve gazilerimizi hayırla, rahmetle ve şükranla yad ediyorum."

Vali Gül:

“99 yıl sonra bugün valisi olmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğum gazi şehrin insanlarında gördüğüm yüksek vatanseverlik hissi, memleket aşkı ve hayır hizmetlerinde yarışma gayreti bana bu şehri gazi yapan ruhun halen dimdik ayakta olduğunu göstermektedir. Tüm dünyanın küresel bir mali krize girdiği pandemi döneminde verilen mücadele ile birlikte kahraman gazilerimizin torunları olan sizler, bu zorlu süreçte çalışkanlığınızla, istihdama sunduğunuz katkılarla, kırdığınız ihracat rekorlarıyla ve hayırseverlik ruhunuzla tüm dünyaya örnek olmaya devam ediyorsunuz.”

Gazianteplilerin 99 yıl önce gazilik unvanını cesareti ve mücadele ruhuyla hak ettiğini belirten Gül, “Bugün ise Gaziantepliler her alanda birlikte iş yapabilme kabiliyeti ve hayrıseverlik ruhunu temsil eden ‘Gaziantep modeli’ ile okullar yaptırarak, zorda kalan kardeşlerine yardım ederek, sosyal projelerin hepsinde en ön safta yer alarak, kısacası ekmeğini kardeşiyle bölüşerek tüm dünyaya örnek olmaktadır. Bugün kurtuluş mücadelesini gözlerimiz dolarak nasıl evlatlarımıza anlatıyorsak yarın kahramanlıklar ile birlikte bu kardeşlik ruhunu da aynı duygularla anlatacağız. Bu vesile ile gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutluyor, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hayırla ve rahmetle yâd ediyorum.”

Başkan Şahin:

"Herkesin bildiği gibi ecdatlarımız 6 bin 317 evladını şehit vererek hiçbir yerden yardım ve destek almadan ‘Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi olurum’ inancıyla Ayıntap’ı düşman işgalinden kurtardılar. Yiğit kişilikleriyle direnişe karşı koyan Gazi şehrin evlatları, sonuna kadar savaşarak kan ve barut kokuları içinde bu övünülesi kahramanlık destanını yazdılar. Bir asra yaklaşan kadim kurtuluşumuz bugün halen bize yol göstericidir. Ali kızı Nazifeler, köylü Ahmet’in kızı Ferideler, Halil kızı Elifler, Fakıoğlu Hasanlar, Kel Şükrüler, Kürt oğlu Ulviler, Arap oğlu Caferler, bu büyük millet, kadınıyla, erkeğiyle, çoluğuyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle canları pahasına bu toprakları savundular. Vatan toprağının tek bir karışını düşman askerlere bırakmamak uğruna 11 ay bağımsızlık ve hürriyet için mücadele eden şehadet şerbetini içmiş aziz şehitlerimizin mücadelesiyle, kanlı elbiseleriyle, açılan mermi çukurlarıyla, koyun koyuna gömülen şehitlerin destanıdır. Bu destan Ankara’dan gelen yardımların ulaşmasını engelleyen Fransızlara rağmen, şehrin kendi mücadelesiyle kazandığı bir destandır. Ayıntap, şanlı tarihimizde ‘İkinci bir Plevne’ olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmış bir şehirdir. Behçet Kemal’in de dediği gibi, ‘Aslan nasıl inini korur bütün dünya anladı. Kartaca’nın, Verdün’ün üstünde Antep adı’. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem. Çünkü onlar sadece Gaziantep’i değil tüm vatanı kurtardılar’ diyerek Gazi şehrimizde verilen destansı mücadelenin önemini vurgulamıştır. ifadelerini kullandı.

Başta bu mücadele uğruna şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazi şehirli tüm hemşerilerimizin 25 Aralık Kurtuluş Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."



Milletvekili Uzer:

"Gaziantepliler büyük bir kahramanlıkla hem kendini düşman işgalinde kurtarmış hem de Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılmasında önayak olmuşlardır. Antep Savunması, silahsız ve cephanesiz olarak 11 ay boyunca düşman kuvvetlerine karşı verilen amansız mücadeleyle insanlık tarihinin gördüğü en büyük kurtuluş mücadelelerinden biri olmuştur. Gaziantep, bu şanlı savunmada verdiği 6317 şehit ile kahramanlığını, yiğitliğini ve cesaretini bütün dünyaya göstererek şanlı bir destan yazmıştır. 99 yıl önce yazılan ve herkes için büyük bir övünç kaynağı olan bu destan, bugün ülkemize karşı haince kurulan tuzaklara, terör örgütleri ve ekonomimiz üzerinden yapılan saldırılara karşı verdiğimiz mücadeleye de ilham kaynağı olmuştur. Bir asır önce vatan toprakları için canlarını feda eden kahramanlarımızın bize bıraktığı bu kutsal mirasa bizler de gerekirse canımız pahasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Gaziantepliler, Antep Harbi'nde verdiği kahramanca mücadeleyle işgalcilere karşı verilen mücadelede nasıl önayak olduysa bugün de özellikle ekonomideki, ihracattaki başarısıyla ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır. Milli mücadelenin en şerefli, en onurlu bir şekilde yaşandığı Gaziantep Savunması'nda bu memleketin evlatları olarak düşman işgalinden kurtuluşumuzun 99. yılını büyük bir gururla ve onurla kutluyor, vatan savunmasında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."



Milletvekili Koçer:

"Gaziantep savunmasında toprağa düşen kahramanlarımız başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Gaziantep’in 25 Aralık düşman işgalinden kurtuluş gününü kutluyorum.”



Milletvekili Bakbak:

"99 yıl önce, bu Gazi şehri bizlere bırakan yürekleri iman ve cesaret ile dolu tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bizlere miras bıraktıkları bu cennet vatanda, kahramanlık destanından aldığımız ilhamla büyük ve güçlü Türkiye hedefine yürüyoruz. Aslında 99 yıl önce Aziz vatanımızı işgal edenler ne yapmak istiyorlarsa bugün de aynısını yapmak istiyorlar. Mavi vatanda yapılanları ibretle izliyoruz. Ancak artık eski Türkiye yok. Güçlü ve dik duran bir Türkiye var."



Milletvekili Kaplan:

"Özgürlüğünü yardım almadan kazanmış bir şehrin evladı olmaktan gurur duyduğumu ifade ederek; Gazi şehrimizin kurtuluşunun 99. yılını kutluyor ve milli mücadele uğruna hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."



Milletvekili Yılmazkaya:

"B"aşta; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlığımızı ve milli onurumuzu koruyan ve yaşatan milli mücadeledeki isimsiz kahramanları ve Antep'i ‘Gazilik’le onurlandıran, o büyük destanın aziz şehitlerini ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."



Milletvekili Taşdoğan:

"Anteplilerin, düşman kuvvetlerine karşı verdiği bu onurlu mücadelenin, milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünün, vatanına, bayrağına ve ezanına olan bağlılığının eseridir’’ diyen Atay, ‘’Atalarımızın, açlığa, yoksulluğa, cephanesizliğe ve her türlü zorluklara rağmen gerçekleştirdiği bu direniş destanı, Milli Mücadele için kıvılcım olurken, Antep'e de Gazilik unvanının verilmesine vesile olmuştur. Dünyadaki tüm mazlum milletlere rehber olan ecdadımızın o şerefli mücadelesi bugün bizlere ışık olmaya, yol göstermeye devam etmektedir. "Antep Savunması bizler için büyük övünç kaynağıdır."



Milletvekili Atay:

"Bizler, tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, hiçbir güç vatanımızı işgal etmeyi, bizleri bölmeyi başaramayacaktır. Tarihin her döneminde bağımsız ve hür yaşamış olan Türk milletinin, vatan ve bayrak sevgisini gösteren bu kahramanlık destanının yıldönümünü coşkuyla kutlarken, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ü, silah arkadaşlarını, vatan savunmasında seve seve canlarını veren tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."



Başkan Fadıloğlu:

"Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, üzerinde yaşadığımız toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi, rahmetli olmuş gazilerimizi şükranla anıyorum. Gazilerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum."



Başkan Tahmazoğlu:

"Gaziantep, Gazilik unvanını fazlasıyla hak eden, değerli şehitlerimizin, gazilerimizin, o mücadeleyi gören, yaşayan ve bilen insanlarımızın dünyaya tanıttığı kahramanlık destanının sahibidir. Gaziantepli olmak, o günleri aynı heyecan ve coşkuyla yaşamak hepimizi çok mutlu ediyor. Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutluyor, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda aziz canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygıyla anıyorum."



GSO Başkanı Ünverdi:

"25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yılını kutluyor, ay yıldızlı bayrağımız altında özgürce yaşamamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Aziz Vatanımız ve Gazi Şehrimizin kurtuluşu için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum."



OSB Başkanı Cengiz Şimşek:

"99 yıl önce gerek asker sayısı, gerekse de savaş teknolojisi açısından kendilerinden kat kat güçlü düşman kuvvetlerine karşı büyük bir destan yazan atalarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu topraklar için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum."



TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan:

"Gaziantep Savunmasında bu memleketin evlatları olarak düşman işgalinden kurtuluşumuzun 98. yılını büyük bir gururla ve onurla kutluyor, vatan savunmasında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz."



GTO Başkanları Yıldırım ve Teymur:

"Vatanı, namusu, bayrağı, toprağı çok çok iyi biliyoruz. Biliyor ve bu uğurda daha güçlü bir Türkiye için yılmadan, durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Allah bizlere o günleri bir daha yaşatmasın. Milli Mücadele döneminin Büyük Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, isimsiz kahramanlarımızı büyük bir minnetle anıyoruz."



GTB Başkanları Tiryakioğlu ve Akıncı:

"Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümünü kutladığımız bu özel gün vesilesiyle, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan savunmasında hayatlarını kaybeden aziz şehit ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gaziantepli hemşerilerimizin 25 Aralık Kurtuluş Gününü gönülden kutluyoruz."



Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya:

"Gaziantep’imizin 25 Aralık düşman işgalinden kurtuluş gününü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."



GAHİB Başkanı Kaplan:

"Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü coşku ile kutlarken, canları ve kanları ile bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."



GBC Başkanı Kurt:

"Esir olmaktansa ölmeyi tercih eden 6317 kahraman, bu şehir için canlarından vazgeçerek kurtuluş meşalesini yakmışlardır. Gaziantep, bir devleti yenen bir şehir olarak tarihe geçmiştir. Gazi şehrimizin, Antep Savunması’ndaki örnek direnişi tarihe altın harflerle yazılmıştır. Tüm imkansızlıklara rağmen işgalci güçlere direnen Gaziantepliler göstermiş oldukları bu kahramanlıkla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; 'Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar yalnız Antep'i değil Türkiye'yi de kurtardılar' iltifatına mazhar olmuşlardır. Milli mücadelenin en şerefli en onurlu bir şekilde yaşandığı Gaziantep Savunması’nda bu memleketin evlatları olarak düşman işgalinden kurtuluşumuzun 99. yılını büyük bir gururla ve onurla kutluyor, vatan savunmasında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri