BAKBAK: HALI FİRMALARIMIZ YENİ TASARIMLARLA DÜNYAYA İMZA ATACAK

BAKBAK: HALI FİRMALARIMIZ YENİ TASARIMLARLA DÜNYAYA İMZA ATACAK

AK Pati Gaziantep Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği (KEFEK) Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, Domotex Türkiye 2019 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nın açılışını yaptı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede'nin de açılışına katıldığı fuar, GaziantepTicaret Odası (GTO),GaziantepSanayi Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) veGaziantepHalıcılar ve Dokumacılar Odası iş birliğiyle düzenlendi.

Dr. Derya Bakbak, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nın kapılarını Türkiye'den Dünyaya açıyor olması bizim için gurur verici" dedi.

Gaziantep'in halı sektörüne yön verdiğinin altını çizen Bakbak, halı ihracat rakamlarını hatırlattı ve şöyle konuştu:

"Geride bıraktığımız 2018 yılında Türkiye 2 milyar 266 milyon dolarlık halı ihracatına imza attı. Bunun 1 milyar 550 milyon dolarlık kısmı Gaziantep'ten gerçekleştirildi. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Gaziantep'in ülkemizin halı ihracatının yaklaşık yüzde 70'ini tek başına üstlendiği anlamına geliyor.

Yapılan ihracatla kültürel kimliğimizin simgesi halılarımız sınırlarımızın ötesine taşınıyor. Makine halıları, tufte el halıları Gaziantep'te ilmek ilmek dokunuyor ve dünyayı süslüyor. Açılan her mekâna değer katıyor.

Birleşik Devletler, Suudi Arabistan, Irak, İran, Libya, Almanya, Mısır, Kanada başta olmak üzere Gaziantep'ten 140'ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz. Ne büyük gurur ki Türk kültürünün el emeği halılar, kilimler Avrupa ve Dünya pazarına taşınıyor. Ve ne mutlu ki bizlere Dünyanın her köşesinde Türk halısı seriliyor.

Ocak ayında Almanya Hannover'de düzenlenen DOMOTEX Halı Fuarı'nı hatırlatan Bakbak,"Gaziantepli halıcılarımız Almanya'da bizim göğsümüzü kabarttı, büyük bir gurur yaşattı. Bugün burada da görüyoruz ki bu başarı devam ediyor. Halı firmalarımız bu fuarlar aracılığıyla yeni stratejiler geliştireceğine, yeni tasarımlarla dünyaya imza atacağına, pek çok pazarda etkin olacağını biliyorum." dedi.

Açılışın ardından Bakbak, fuardaki stantları gezdi, halıları inceledi ve firma temsilcilerine başarı, kolaylık diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri