Gaziantep Millet Bahçesi'nde Sona Gelindi...

Gaziantep’te 42 yıl hizmet veren ve 16 bin 981 kişi kapasiteli Kâmil Ocak Stadyumu’nun 2018 yılında yıkımı ile başlanan ve alanda inşa edilen Millet Bahçesi’nde çalışmalar tamamlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çevre düzenlemesi yapacağı Millet Bahçesi’nin 25 Aralık’ta tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

Gaziantep'te dönemin spordan sorumlu Devlet Bakanı ve Gaziantep Milletvekili Kamil Ocak tarafından 1974 yılında hizmete açılan 19 bin 981 kişi kapasiteli Kamil Ocak Stadyumu, yerine ise Yukarıbeyler Mahallesi'nde 35 bin 574 koltuk kapasiteli Gaziantep Stadyumu yapılmıştı. Atıl duruma düşen Kamil Ocak stadı, 2018 yılında yıkılırken, yerine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Millet Bahçesi yapımına başlandı. Gaziantepspor'un Süper Lig'teki 529, TFF 1. Lig'deki 289, 2. Lig'deki 51 maçına, 10 kez ise Avrupa Kupası maçına ev sahipliği yapan Kamil Ocak Stadyumu yaklaşık 3 ay içerisinde yıkılırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 7 Şubat 2020 tarihinde çalışmalara başlandı. Yaklaşık 2 yıl da tamamlanması hedeflenen proje, öngörülemeyen pandemi, deprem ve artan maliyetler gibi nedenlerden etkilendi.

32 BİN 466 METREKARESİ YEŞİL ALAN

2020 Yılında yapımına başlanan, Toplamda 136 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip olan millet bahçesinin büyük bir bölümü yeşil alandan oluşacağı planlanmıştı. Planlanan şekle göre; 32 bin 466 metrekaresi yeşil alan, 230 metrekaresi millet kıraathanesi, 15 bin 966 adet ağaç dikimi, yürüyüş yolları, araç park yerleri ve sosyal donatı alanlarına sahip.

İHALESİ 2020 YILINDA YAPILMIŞTI

30 Ekim 2019 tarihinde ikisi Gaziantep’ten olmak üzere 20 firmanın katıldığı Millet Bahçesi İhalesi’ni 72 milyon TL bedel ile Ali Acar İnşaat üstlenmişti. 10 Ocak 2020 tarihinde imzalanan sözleşmenin ardından yer teslimi yapılmış, yüklenici firma 7 Şubat 2020 tarihinde çalışmalara başlamıştı. Projede çalışmalar devam ederken, Gaziantep Valiliği alanına yapılması beklenen Cuma Camii İnşaatı iptal edilerek, Millet Bahçesi içerisine 2 bin kişilik bir cami yapılması ise kararlaştırılmıştı.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, yapımı devam eden Millet Bahçesi Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Cihan, ‘’Yüklenici firma işlemleri yeni bitirdi. Söz konusu alanda yer alan bahçenin düzenlemesi işleri istenen düzeyde olmadı, Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Yetişmiş ağaçlar, ışıklandırmalar, kaldırımlar, yürüyüş akslarını Büyükşehir Belediyesi olarak düzenleyeceğiz. İşlemler hızlı bir şekilde tamamlanacak. Dükkanların bulunduğu Arasa’da ise tasarım yapıyoruz. Avlu alanında bölgenin cazibesini artıracak bir düzenleme yapacağız. Tüm çalışmaların Gaziantep’in Kurtuluş Günü olan 25 Aralık tarihine kadar tamamlanabilir. Bu yönde bir hedefimiz var’’ dedi.

KAFELER, BEDESTENLER, OTOPARK VE DAHA FAZLASI...

Toplamda 136 bin 200 metrekare inşaat alanı bulunan Gaziantep Millet Bahçesi Projesi'nde, İnsanların rahatlıkla ibadet edecekleri cami, vatandaşların zaman geçirebilecekleri millet kıraathanesinin yanında 15 bin 966 adet ağaç dikilerek insanların şehir içinde doğa havası almaları hedeflendi. Ayrıca Gaziantep Millet Bahçesi'nde, kent gastronomisini yansıtan kafeler ve Gaziantep’in el sanatlarından ve ürünlerinden oluşan mağazaların olduğu bedestenler ve vatandaşların araçlarını park edebilecekleri otopark olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri