GAZİANTEP VE TÜRKİYE'DE BASKET... GaziantepBasket ve BeslenSPOR...

Türkiye Basketbol Ligi 6. Hafta mücadelesinde Gaziantep Basketbol, bugün saat 14.00’da Gölbaşı Ankara TED Kolejlileri ile karşılaşacak.

GAZİANTEP VE BASKETBOL

1985-86 sezonunda Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde şampiyon olarak Türkiye Basketbol Ligi'ne yükseldiler.

İlk sezonları olan 1986-87 sezonunda çok başarılı bir grafik çizip, ligi lider bitirmiş, ama play-off'larda Galatasaray'a elenmişlerdi. Yine o sezon, Gaziantep'te üç uzatmaya giden unutulmaz bir Fenerbahçe maçı oynamışlardı.

Daha sonraki yıllarda genelde üst sıralarda mücadele ettiler. Birkaç kez Koraç Kupası'nda da oynadılar. İlk Avrupa macerasında dönemin en basarılı Yugoslav takımlarından KK Split Jugoplastika'yla oynadılar ve elendiler. Takımın koçluğunu Murat Didin yapmaktaydı. Takımda; Hüsnü Çakırgil, Haluk Yıldırım, Murat Evliyaoğlu gibi basketbolcular forma giymekteydi.

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Mahmut Uslu, henüz şimdiki gibi zengin iş insanı olmadığı 1980'lerin ikinci yarısında, takımın genel koordinatörlüğünü yapmaktaydı.

1991-92 sezonu sonunda ligden çekildikleri döneme kadar, ligde oldukça ses getirdiler. Buna neden olan en önemli etken ise; 1986 yılında Hortaş Yenişehir'in ligden çekilmesi sonucu bu takımın önemli oyuncularının çoğunu kadrolarına katmalarıydı.

36 YIL SONRA GAZİANTEP'TE BASKETBOL

Son haftalarda içerde ve deplasmanlarda galip gelen ekibimizin rehavete girmeden çok ciddi şekilde bu maça çıkarak kazanmasını bekliyoruz.

Ligde üst üste 3 maçını kazanarak zirve yarışına yeniden ortak olan Gaziantep Basketbol, hafta içi mücadelesinde bugün saat 14.00’da başkent ekibi Gölbaşı TED Ankara Kolejlileri ile karşılaşacaklar. Geçen Pazartesi günü Balıkesir depylasmanında da kazanarak puanını 9 yapan kırmızı-siyahlı dev adamlar bugün saat 14.00’da Karataş Şahinbey Spor Salonunda karşılaşacağı Gölbaşı maçını da kazanarak çıkışını sürdürmeye çalışacak. Baş antrenör Ali Yıldırım, Pazartesi günü oynadıkları maçın ardından fazla çalışma fırsatlarının olmadığını ancak iyi bir mücadele ortaya koyarak Gölbaşı karşısında kazanmaya çalışacaklarını söyledi. Spor Servisi

TARAFTARLARA ÇAĞRI
Bu sezonu şampiyon tamamlayarak yeniden ait oldukları yere dönmek isteyen Gaziantep Basketbol’da dev adamlar taraftarlara çağrı yaptılar.

Dev adamlar bugün saat 14.00’da Karataş Şahinbey Spor Salonunda başkent ekibi Gölbaşı TED Ankara TED Kolejlleri ile oynayacakları maçta taraftar desteği istiyorlar. Bilet fiyatları ise ucuz tutan kırmızı-siyahlı yönetim şampiyonluk yolunda taraftar desteğinin çok önemli olduğunu ifade ettiler. Bugün oynanacak Gölbaşı maçının bilet fiyatları ise normal 25, gold 60, platinium 100 ve saha içi ise 300TL.  olarak satışa sunulurken kırmızı-siyahlı basketbol severlerin maça ilgi göstermesi bekleniyor.
Gevşemek yok

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri