GAZİANTEP ŞEHİR HASTANESİ'NDE İŞÇİ KIYIMI! Gaziantep Şehir Hastanesi'nin açılışını sosyal medya mı DUYURUYOR?

Açılışı 10 yılı aşkın bir süredir ertelenen ve bölgenin en büyük sağlık merkezi olacağı iddia edilen Gaziantep Şehir Hastanesinin açılış tarihi ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Aynı zamanda hastanede kadro sözü verilen binlerce işçi geri dönmemek üzere ücretsiz izne ayrılmak zorunda kaldı.

Türkiye'nin en büyük sağlık merkezi olacağı iddia edilen ve yapımına 10 yıl önce başlana Gaziantep Şehir Hastanesi'nin akıbeti merak konusu oldu. Açılış tarihi her sene 3-4 kere ertelenen Şehir Hastanesi'nin açılış tarihini bu sefer bir sosyal medya kullanıcısı duyurdu. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Şehir Hastanesi 6 Ekim Cuma günü hizmete girecek.

Resmi protokol yıllardır beklenen bu açılışa katılacak mı?

Yıllardır açılış tarihi ertelenen şehir hastanesinin 6 ekimde açılacağı iddia edildi. Peki resmi protokol bu açılışa katılacak mı? Daha önce hastanenin açılış tarihini defalarca duyuran resmi protokol bu sefer risk almamak adına açılış tarihini net olarak duyurmadı.

BİNLERCE İŞÇİ SOKAĞA ATILDI!

Hastanenin açılışı öncesi binlerce işçi ile anlaşan hastane yönetimi açılışa az bir süre kala skandal bir karara imza attı. Büyük bir sağlık kompleksi olan hastane 330 bin 90 metrekare toplam arsa alanına sahip. 680 bin metrekare kapalı alan ve 180 bin 53 metrekare bina oturum alanına sahip olan hastanede binlerce işçi zorunlu olarak ücretsiz izne gönderildi. Hastanenin yapımı esnasında hastaneyi hırsızlardan ve madde bağımlılarından koruyan binlerce güvenlik görevlisi zorunlu olarak ücretsiz izne gönderildi. Aynı zamanda hastanenin tamamlanmasında önemli bir rol oynayan binlerce temizlik görevlisi de ücretsiz izinden nasibini aldı. Gelen iddialar göre hastane yönetimi bu işçilere ilk başta kadro sözü verdiği daha sonrasında ise zorunlu ücretsiz izne gönderdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri