Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım'ın ZAM İSYANI!

1 Ekim tarihinden geçerli olmak üzere sanayide kullanılan elektrik ve doğalgaza zam geldi. Enerji faturalarına gelen yüzde 20’lik zamlar sonrası yıllık 2 milyar dolar enerji faturası ödeyen Gaziantepli sanayicinin rekabet gücünü olumsuz etkiledi. Zamma ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, ‘’Zam kararı gözden geçirilmeli’’ dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) ve Botaş’tan yapılan açıklama ile sanayide kullanılan elektrik fiyatlarına yüzde 20 ve doğalgaz tarifelerine yüzde 20 oranında zam geldi. 1 Ekim tarihinde geçerli olmak üzere gelen enerji zamları, iş dünyasını olumsuz etkiledi.


ARTIŞLAR OLUMSUZ ETKİLİYOR

Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden olan Gaziantep’te yıllık 10 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiriliyor. Deprem nedeniyle bu yıl azalan ihracatın yanı sıra artan maliyetler, iş dünyasını olumsuz etkiledi. 8 aylık dönemde Gaziantep’ten gerçekleştirilen ihracat 6 milyar 729 milyon 510 bin 602 dolar oldu.

“AYAKTA KALMA MÜCADELESİ ZORLAŞACAK”

Enerji maliyetlerine gelen zamlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, zammın gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, ‘’Elektriğe yapılan yüzde 20 zam yeniden gözden geçirilmeli. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından ticarethane ve sanayi abonelerinin elektrik tarifesine yapılan yüzde 20 zam kararı; Üretim maliyetlerinin yüksek, finansmana erişimin güç olduğu bu zorlu ekonomik şartlar altında üretmeye, istihdam yaratmaya, ihracat yapmaya çalışan işletmelerimizin ayakta kalma mücadelesi daha da zorlaştıracaktır. Ekonomik aktivitelerimizin devamlılığı için bu zam kararının tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir’’ dedi.

2022 YILINDA 2 MİLYAR DOLAR ELEKTRİK FATURASI ÖDENDİ

Yenilebilir enerji kaynaklarına yönetimin arttığı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde enerji faturaları her geçen gün artıyor. Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, 2022 yılında 2 milyar dolarlık elektrik faturası ödendiğini açıkladı. Başkan Şimşek’in açıklamaları Gaziantepli sanayicinin içinde bulunduğu enerji sıkıntısını gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri