Gaziantep'te Yıkılan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin akıbeti belli oldu…

6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören ve yıkım çalışmaları tamamlanan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yerinin akıbeti belli oldu. Vatandaşların yeni bir hastane yapılması talepleri olduğu bölge ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Kömürcü, ‘’ Depremle birlikte Dr. Ersin Arslan Hastanesi’nin yıkımı öne alındı. Orası meydan olacak. Bir bölümünde ise metro istasyonu yapılacak’’ dedi.

Gaziantep'in en önemli sorunlarından birisi olan trafiğe neşter vuracak önemli çalışmalar için kollar sıvandı. Kentte en yoğun trafiğin yaşandığı İnönü Caddesi, Hastaneler Bölgesi ve D-400 için adımlar atacak olan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, çözüm için çalışıyor. İşin başında bulunan Daire Başkanı Hasan Kömürcü, hedefte yeşil ulaşım olduğunu belirtirken, hastaneler bölgesindeki otopark sorununun çözüldüğünü ve Ersin Arslan Hastanesinin yerinin meydan olacağını vurguladı.

HASTANELER BÖLGESİNE OTOPARK GELİYOR

 Kömürcü, “İkinci merkezi noktamız İnönü Caddesi. Üçüncüsü üniversite bölgemiz, dördüncü olarak da Hastaneler bölgemiz. Hastaneler bölgemizde bir proje yaptık. Projenin bir bacağı eksik kaldı, o da otopark bölümü. Sağ olsunlar büyükşehir belediye başkanımız bize destek verdi, geçen ay meclis gündeminde Teymur otoparkıyla ilgili, arazinin Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesi, otoparkının büyükşehir belediyesi tarafından yapılması yönünde karar aldık. Ve artık orada otopark bittiğinde gerçekten hiçbir sıkıntıyla karşılaşmayacağız. Bu önemli bir eksiklikti. Ben bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. 800’ün üzerinde araç kapasiteli otopark katlı olacak ve bu o bölgenin bütün ihtiyaçlarını çözecek. Otopark yapıldığında yine Gaziray’ın üstü o bölgenin ihtiyacı olan yeşile büründürülecek. Bisiklet yollarını devam ettirip herkesin otoparka gitmesini sağlayacağız”

ERSİN ARSLAN HASTANESİ’NİN YERİ MEYDAN OLACAK

Tilmen Oteli’nin bulunduğu bölgedeki trafiğin yoğunluğunu nasıl önüne geçileceğini sorduğumuz Kömürcü önemli bir çalışmaya başladıklarını belirterek şöyle konuştu: ” Şahinbey Belediyemizin açtığı Boğaziçi Bulvarıyla aslında ciddi manada rahatlattık orayı. Fakat bu devam eden bir süreç. O bölgeyle alakalı şu anda bir trafik sinyalizasyon, trafik sirkülasyon çalışmamız var. Bu çalışmayı henüz yeni başlattık. Bu çalışma Yeşil Vadi’den İnönü Caddesi dahil hatta Şahinbey Belediyemizin Tünel projesini içerisine alan Boğaziçi bulvarını içerisine alan komple bir sirkülasyon projesi. Depremle birlikte Ersin Arslan’ın yıkımı öne alındı. Orası meydan olacak. Bir bölümünde ise metro istasyonu yapılacak’’ dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri