Gaziantep'te Tartışma Büyüyor! Nizip, İl mi oluyor?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gündem getirilen, ‘Yeni Yüzyılda 100 İl, 1000 İlçe’ söyleminin ardından 29 kentte il olma özelliğini taşıyan 67 ilçe belli oldu. Listede Gaziantep’in Nizip ilçesi de yer aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin ardından 13 Haziran tarihindeki yeni yasama döneminin ilk grup toplantısında yaptığı açıklamada 100 maddelik anayasa teklifinin müzakere için hazır olduğunu belirterek, ''Yeni yüzyılda 100 il 1000 ilçeden müteşekkil idare yapısıyla, gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür'' açıklamasında bulunmuştu. 2024 seçimler öncesi MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından konunun gündeme taşınmasının ardından AK Parti’de İl olma potansiyeline sahip ilçelerle ilgili çalışma başlatılmıştı.

NİZİP LİSTEDE

Mart 2024 seçimleri öncesi yeni illerle ilgili bir düzenleme yapılması beklenmezken, 29 kentte il olma özelliğini taşıyan 67 ilçe belli oldu. Aralarında Gaziantep’in Nizip İlçesinin de yer aldığı 67 ilçenin il olma özelliğine sahip.

EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ İLÇEMİZ

Gaziantep’te Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinin ardından kentin en büyük üçüncü ilçesi olan Nizip’in İl olması durumu ilçede sevinç yarattı. Şanlıurfa’nın Halfeti ve Birecik ilçelerinin Gaziantep’e bağlanmasının gündeme geldiği günlerde, İYİ Parti Gaziantep İl eski Başkanı Oğuz Hocaoğlu, Nizip’in İl yapılması teklifinde bulunmuştu.

İL OLACAK MI?

Sanayisi, ticareti ve kültürü ile öne çıkan Nizip’in il olması durumunda Halfeti ve Birecik ilçelerinin de kente bağlanması değerlendiriliyor. 150 bin nüfuslu ilçenin İl olup olmayacağı ise 2024 Yerel Seçimleri sonrasında netleşecek…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri