Buji Kablosu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Benzinli, içten yanmalı araç motorlarının her silindirinde en az bir tane bulunan buji, yakıt- hava karışımını ateşleme görevindedir. Aracın çalışması için oldukça önemli bir görevi olan bujinin kabloları, onu motorun diğer sistemlerine bağlar. Bu sebeple uygun buji kablosunu seçmek, aracınızın ve motorunun gidişatı için mühimdir. Seçiminiz sırasında dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

Buji Kablosu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Buji kablosu araçlar için yedek parça kategorisine girer. Örneğin, Kia yedek parça kategorisine baktığınızda uygun buji kablosunu da bu ekranda görebilirsiniz.

Uyumlu Kabloları Seçin

Aracınıza marka ve modeline uygun malzemeden üretilen kabloyu seçmelisiniz. Buji kablosu çeşitleri aşağıdaki gibidir:

· EPDM kablolar

· Silikon kablolar

· PVC kablolar

Her araç farklı çeşitte buji kablosu gereksinimine ihtiyaç duyar. Bu sebeple aracınızın kullanma talimatlarında belirtilen çeşidi satın almalısınız.

Kaliteyi Göz Önünde Bulundurun

Buji kablosu, uzun süreler kullanacağınız bir ürün olduğundan aracınıza uygun seçeneğin en kalitelisini tercih etmelisiniz. Kalite belirleyicisi olarak marka ve üretildiği malzemeyi ele alabilirsiniz.

Uzunluk Doğruluğunu Kontrol Edin

Buji kablosu satın alırken aracınızın ihtiyacının olduğu uzunluğu bilmelisiniz. Böylece doğru uzunluktaki kabloyu seçer ve monte ederken sıkıntı yaşamazsınız. Bu noktada uzunluğu ayarlanabilen türleri de tercih edebilirsiniz.

İzolasyon Kalitesini Değerlendirin

Oluşabilecek kısa devrelerin önlenmesi için izolasyon malzemesinin kalitesi önemlidir. İzolasyon için kullanılan termoplastik, termoset, silikon gibi malzemelerin dayanıklılığı buji kablosu seçiminde önemli bir yer tutar.

EMC Korumasına Dikkat Edin

Her türlü kabloyu alırken dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri EMC korumasıdır. Bu koruma sayesinde elektromanyetik parazitler yok edilir veya azaltılır. Dolayısıyla kablonun ve bağlantılı olduğu yerlerin ömrü uzar.

Dayanıklılığı Kontrol Edin

Dayanıklı kablolar seçmek, aracınız ve sizin için önemli bir noktadadır. İşini yıllarca görebilecek dayanıklılıktaki buji kablosu, defalarca değiştirmek zorunda bırakmaz. Aynı zamanda aramanız gereken ölçütlerden biri de yangına ve sıcaklığa karşı dayanıklılıktır.

Uygun Bağlantıları Seçin

Buji kablolarının yerleştirilme sıraları, aracınızın çalışması ve ömrü için oldukça mühimdir. En uygun bağlantı noktalarına sahip kabloları seçebilmek için kullanma talimatlarına dikkat etmelisiniz.

Üretici Talimatlarına Uyun

Araç ve buji kablosu için her ikisinin üreticilerinden de kullanma talimatları alabilirsiniz. Bu talimatlara doğru şekilde uymanız, aracın ve buji kablosunun ömrü ve sizin güvenliğiniz için gereklidir. En uygun kabloyu seçerken kalitesinden emin olabileceğiniz otosupermarket.com’dan destek alabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri