Çetnik selamı nedir? Dusan Tadic neden çetnik selamı verdi?

Fenerbahçe'nin Sırp Yıldızı Dusan Tadic'in milli takım uçağında verdiği selam gündem konusu oldu.

Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı Sırp yıldız Dusan Tadic ülkesinin milli takımı uçağında Çetnik selamı verdi. Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Dusan Tadic, Sırp tenisçi Djokovic'in şampiyonluğunu kutlarken selamı ile gündem oldu. Bazı taraftarlar bu durumu normal karşılarken bazıları ise Tadic'in bu durumu kasıtlı yaptığını ve ceza alması gerektiğini söylediler.


ÇETNİK SELAMI NEDİR VE NASIL BİR ANLAMI VAR?
Çetnik Selamı, Sırp ırkçıları tarafından kullanılan ve Bosna Savaşı'ndan kalan karanlık bir işarettir. Bu selam, Sırp zafer işareti olarak kabul edilir ve tarihi Bosna Savaşı faciasının ürkütücü bir hatırasıdır.

Serçe ve yüzük parmakları kapatılarak yapılırken, baş, işaret ve orta parmak açık tutularak oluşturulur. Bu işaret, Sırp zaferini temsil eder.
Bosna Savaşı sırasında, ırkçı Sırp çetelerinin Boşnak Müslüman aileleri öldürdükten sonra serçe ve yüzük parmaklarını kestikleri biliniyor. Bosna’daki soykırımın vahşi lideri Miloseviç Kasabı ve onun Çetnikleri, 200 bin Bosnalı Müslümanı, Türk oldukları gerekçesiyle katletmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri