Çocuklar İçin Diyet

Çocukların kilolu yada sağlıklı bir kiloda olması tamamen ebeveynlerinin beslenme düzeni ve yaklaşımı ile ilgilidir. Bu yüzden çocuklarda beslenme konusundaki eğitim ilk olarak anne ve babaya verilmelidir. Uzman Diyetisyen Tuğba Yaprak, çocuklarınızın beslenmesi konusunda sizleri bilgilendiriyor.

Çocuklarda Aşırı Kilo Zararlı Mı?

Çocukların hem fiziksel hemde ruhsal problemler yaşamaması için ailelelerin gerekli özveriyi gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Çocuk yaşlarda çözülemeyen yeme problemleri ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları malesef ergenlik döneminde beslenme düzenini de mahvedebilir ve telafisi olmayan sonuçlara sebebiyet verebilmektedir.

Fazla Kilolu Çocuklarınızı Zayıflatacak Öneriler

Porsiyonları azaltacağız yada sağlıksız yiyeceklerin yerine sağlıklıları ile değiştireceğiz.

Gece atıştırmalıklarından vazgeçeceğiz.

Türk toplumunun yanlış beslenme alışkanlıklarından biri olan yemekten sonra çay kahve poğaça börek alışkanlıklarına son vereceğiz.

Abur cuburların yerine sağlıklı atıştırmalıkları kendimiz yapacağız.

Çocuklarımızı mutlaka bir spor aktivitesini seçmesini ve düzenli yapmasını sağlamalıyız.

Cips, salam sosis, nugget, patates kızartması, kola ve hazır meyve sularının tüketimini sonlandırmamız gerekir.

Beslenme Alışkanlıklarının Değişimi

Küçük yaşlarda beslenme alışkanlığı edinilmesi, ebeveynlerin ne kadar bilinçli ve çocuklarını ne kadar düşündüğünün göstergesidir. Aslında Çocuklarda diyet adı altına diyet programları hazırlanıyor olabilir ancak bu çocuklarınızın sağlıklı gelişimini sağlamaya çalışan beslenme programı olup, belirli yaşlara göre düzenlenmesi ile beraber ergenlik dönemine kadar devam etmektedir. Çocuk yaşlarda ailecek kahvaltı yapılması ve kahvaltı alışkanlığının geliştirilmesi büyük önem arz etmekte olup, fast food kültürü yerine sağlıklı beslenmenin ne kadar değerli olduğunun anlatılması gerekir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri