Tesettür Giyim

Tesettür giyim İslam inancına göre kadınların örtünmesini sağlayan bir giyim tarzını ifade eder. Bu tarz aksesuarları örten ve sıkı giyimden kaçınan kıyafetlerden oluşur. Uzun etekler bol kesimli tunikler ve uzun kollu elbiseler vücut hatlarını gizlemek için tercih edilir. Baş örtüsü de saçların örtülmesini ve genel olarak boyun ile omuzların duruşunu sağlar.

Tesettür Giyim Çeşitleri Nelerdir?

Tesettür giyim İslam topraklarında kadınların vücut hatlarını ve saçlarını örten bir giyim tarzını ifade eder. Bu eşarbı başörtüleri veya kıyafetleri örterken elbiseler uzun ve bol kesimli olarak tercih edilir vücut hatları örtülür. Tesettür tunikler bluzlar pantolonlar ve etekler de aynı ilkeye uygun olarak tasarlanmıştır. Aksesuarlar arasında eşarp şallar iğneler ve uygun tarzdaki takılar da bulunur. Tesettür giyim tarzı kişisel tercihlere kültürlere ve moda akımlarına göre değişir.

Tesettür Giyim Ne Demek?

Tesettür elbise İslam topraklarında örtünme ilkelerine uygun olarak kullanılan bir tür elbiseyi ifade eder. Tesettür kavramı İslam'a göre bir kadının vücudunu ve saçını yabancı erkeklerden koruma amacını taşıyan örtünme anlamı gelir. Tesettür elbise bu prensiplere uygun olarak gövdeyi tamamen örten veya en götüren kolları kısımları ve boyunları örten bir giysi türleri. Tesettür elbiseler farklı tarz ve tasarımlarda olabilir.

Gerçek Tesettür Nasıl Olmalı?

Tesettür Giyim her mağazada kolaylıkla bulunamıyor. Gerçek tesettüre uygun ve sade şık bir görüntü elde etmek bazen zor olabiliyor.Gerçek tesettür İslam inancına göre örtünme ve edepli kullanım anlamı gelir. Bu giyim tarzı içten gelen bir dindarlıkla birleşir. Bedeni örtmek esaslarından, geniş ve vücudu saran giysiler tercih edilir. Gösterişten kaçınılarak mütevazi bir stil benimsenmelidir. Aynı zamanda güzellik ve özel bölgeleri korumaya karşı korunur. Bu nedenle giysiler vücut hatlarını belirginleştirmemelidir. Renkler sade siyah kahverengi ve pastel tonlardan oluşur. Daha fazla ürün seçeneği ve renk seçeneği için https://www.leyuzebutik.com/kategori/tesettur-giyim sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri