Gaziantep'te doktoru darp eden saldırgan tutuklandı

Gaziantep’te hasta yakınlarının demir sopa ve kemerlerle darp ettiği ve sonrasında hayati tehlikesi bulunduğu için yoğun bakım servisine alınan acil birimi doktoru Esadullah Beğoğlu(36), hayati tehlikeyi atlattı. Doktor ve beraberinde iki kişinin daha yaralandığı olayın ardından yakalanan saldırgan Ekrem Gökbulut (38) tutuklandı.

Olay, önceki gün gece saatlerinde kentteki özel bir hastanenin acil servisinde meydana geldi. İddiaya göre, Ekrem Gökbulut, yüksek ateş şikayetiyle çocuğunu hastaneye getirdi ve damar yolu açılmasını istedi. Yüksek ateş gerekçesiyle açılamayan damar yolu meselesinden öfkeli baba acil biriminde bağırarak küfürler etmeye başladı. Bu sırada hastane güvenliği tarafından sakinleştirilen baba hastaneye yaklaşık 20 kişilik bir gurup insan çağırdı. Hastane içinde başlayan gerginliğin ardından öfkeli baba ve yaklaşık 20 kişilik gurup hastane bahçesinde acil doktoru Esadullah Beğoğlu ve beraberinde iki kişiye demir sopa ve kemerlerle saldırdı. Kafasından aldığı darbelerle ağır yaralanan Beğoğlu, yoğun bakıma sevk edildi. Bir gün yoğun bakımda kalan doktor hayati tehlikeyi atlatınca servise alındı.

‘DOKTORA SALDIRAN ŞAHIS TUTUKLANDI’

Ekrem Gökbulut ve beraberindeki 20 kişilik gurup, saldırı sonrasında polis takibine alındı. Polis ekipleri doktora saldıran Ekrem Gökbulut’u yakalayarak gözaltına aldı. Hâkim karşısına çıkarılan Gökbulut tutuklanarak cezaevine konuldu. 

‘YAKLAŞIK 20 KİŞİ DEMİR SOPA VE KEMERLERLE SALDIRDI’

Beğoğlu, hastane bahçesinde bir anda yaklaşık 20 kişinin saldırısına uğradıklarını ve demir sopa ve kemerlerle darp edildiklerini söyledi.  Kafasından ve vücudunun değişik yerlerinden ağır darbeler aldığını söyleyen Beğoğlu, “Hastane acil biriminde nöbetteydim. Yüksek ateş, kusma ve sıvı kaybı gerekçesiyle bir çocuk hastaneye getirilmiş ve serum tedavisi istemişler. Hemşire arkadaşlar damar yolunu bir defa denemişler bulamamışlar. Bunun üzerine acil birimde bağırıp çağırıp dışarı çıkmış. Bizde diğer acil hekimi ve gece müdürüyle birlikte çay almak için hastane bahçesine çıkmıştık o sırada. Bu sırada çocuğun babası telefonla birilerini arayıp hastaneye çok sayıda adam toplamış ve bizim bundan haberimiz yok. Çünkü herhangi bir tartışmamız, sözlü münakaşamız olmadı kendisiyle. Bir anda hastane önünde 20 kişi saldırdı. Kemerlerle demir sopalarla saldırdılar. Canımızı zor kurtardık. Kafamda 15 dikiş var. Omuz ve boynumda yara izleri var. Kolumu ısırdılar. Sırtımda ve kalçalarımda demir sopa ve kemer izleri var” diye konuştu. 

‘TUTUKLANAN KİŞİYE HAK ETTİĞİ CEZA VERİLSİN’

Beğoğlu, aldığı darbeler sonrasında yoğun bakıma alındığını hayati tehlikeyi atlattığını ancak tutuklanan kişiye gerekli cezanın verilmesi gerektiğini söyledi.  Sağlıkta şiddetle mücadele yasasının biran önce çıkarılması gerektiğini söyleyen Beğoğlu, “Kafamdan darbe aldım. 15 dikiş atıldı. Doktorlar ve sağlıkçılar bu işin ne kadar hayati bir mesele olduğunu bilirler. Darp sonrasında kusma çift görme durumlarını yaşadım. Yoğun bakıma alındım. Bilincim gitmişti. Hayati tehlikeyi atlattım yoğun bakımdan çıktım ancak daha kötü sonuçlar da olabilirdi. Keşke cezai bir caydırıcılığı olsa bu şiddet olaylarının. Biz yaşadık başkası yaşamasın bu olayı.  Tutuklanan kişiye hak ettiği cezasının verilmesini istiyoruz. Biz sağlıkçılar da bir annenin evladıyız. Bizim de çocuklarımız var. Bu şekilde her önüne gelen doktora sağlık çalışanlarına saldırsın o zaman. Bugün bana oldu yarın öbür gün başkasının da başına gelecek. Artık sağlıkta şiddetle mücadele yasasının çıkmasını istiyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri