Gaziantepspor tesisleri ihalesi neden iptal edildi

Metresi 30 bin TL olan araziye gözü açık müteahhitler 14 bin lira verdiler.

Yıllardır kangren hikayesine dönen, Gaziantepspor tesisleri üzerinde bulunan 11.500 metrekarelik 2 parsel Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarıldı. İhaleye çıkarılan arsaya 5 müteahhit katıldı. İhaleye katılan müteaahitler 2 araziyede 90 milyon TL verdiler ihale komisyonuda bu değeri az bularak ihaleyi iptal etti.

BİRİNCİ İHALE 78 MİLYON, İKİNCİ İHALE 90 MİLYONDA KALDI

Tekliflerin okunmasının ardından açık artırma usulü ile ihale devam etti. Açık artırmadan 3 firmanın çekilmesi ile en yüksek teklifi veren firma 78 milyon TL ile Atis Yapı oldu. Bunun ardından 8635 ada, 1 parselde bulunan 6 bin 108 metrekarelik konut alanın yer aldığı ikinci parsel için ihale yapıldı. NH Yapı, Öykü Enerji, Atis Asfalt ve Yusuf Sevinç İnşaatın katıldığı ihalede, firmaların kapalı zarf usulü ile verdikleri teklifler okundu. Açık artırma usulü ile devam eden ihalede 3 firmanın çekilme kararı aldı. İhalede son kalan katılımcı olan Öykü Enerji ise son olarak 90 milyon TL’lik teklif vermişti.
İhale Komisyonu Başkanı Halil Uğur, söz konusu ihaleler ile ilgili sonuçların Encümen Komisyonu tarafından görüşüleceği ve karara bağlanacağını bildirerek, ihaleye son vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri