Gaziantep'te dondurma fiyatları Antepbaklavası'nı solladı

Gaziantepin meşhur baklavasının sürekli fiyatı gündemden düşmezken son günlerde en büyük şikayet dondurmacıların uyguladığı farklı fiyatlar konuşmaya başladığı belirtildi.

Gaziantepin meşhur baklavasının sürekli fiyatı gündemden düşmezken son günlerde en büyük şikayet dondurmacıların uyguladığı farklı fiyatlar konuşmaya başladığı belirtildi. Gaziantep’te bir kilo fıstıklı dondurmanın kilosu 400-500 TL arasında satılırken bir külah dondurmada 25 TL olduğu öğrenildi. Bu nedenle Gaziantep’in meşhur baklavasının fiyatını zorlayan dondurma fiyatlarının da denetlenmesi gerektiğini istediler.

1 kilo dondurmanın maliyeti ne kadar?

Gaziantep’te yaz aylarını gelmesiyle birlikte dondurmacılar müşterilerine fahiş fiyat uygulamaya devam ederken, 1 kilo dondurmanın yapımı için 1 kilo süt, 17 gram salep , 250 gram şeker, vanilya,bunlara birde, kira, elektrik su ve işçilik eklendiğinde en fazla maliyetinin 275 lira olduğu ortaya çıkıyor.

Fıstıklı dondurma 450 -500 TL’ye satılıyor

Gaziantep’teki dondurmacılar fıstıklı dondurmayı 450-500 TL’ye sattıkları ve kendilerine an fazla maliyetinin 275 TL olduğu ve bundan dolayı da fahiş fiyatlar elde ettikleri belirtildi. Vatandaşlar bir külah dondurmayı 25 TL’ye aldıkları ve dondurmacılarında denetlemesini istedikleri belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri