İsveç'in Popüler Tütünü "SNUS"

Tarihin en eski dönemlerinden itibaren keyif verici olarak tüketilen sigara, geldiğimiz zaman içerisinde birçok farklı modele dönüşmüştür. Özellikle rahatsız edici yönlerinin ve sağlık riskinin çok daha az bir noktaya indirilmesi için yapılan bu girişimlerden bir tanesi de; “Snus”.Snus, İsveç'te 18. yüzyılda popüler hale gelmiştir. İsveç'te sigara tüketiminin azalmasıyla Snus, sigarasız tütün tüketimi için bir alternatif olarak tercih edilmeye başlanmıştır. “SnusMe.eu” internet sitesinde en popüler markalardan biri olan“Snatch” marka Snus çeşitlerini de bulabileceğiniz Snus, ithal bir üründür.

Tütünün Alternatifi “Snus”

Başta Kuzey Avrupa olmak üzere Avrupa’da sigara tüketimi ülkemize kıyasla oldukça düşüktür. Ancak 18. yüzyılda İsveç’te popüler hale gelen “Snus”, sigara tüketimine alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Sigara tüketiminin azalmasıyla sigarasız tütün içmek isteyenlerin tercihi olan “Snus”, alternatif olmayı başarmıştır.

“Snus”, bir tütün ürünüdür. Tütün ağız içine yerleştirilir ve nikotinin vücuda alınması sağlanır. Nemlendirilmiş tütün poşeti olarak da nitelendirebileceğimiz “Snus”, kullanımı çok basit bir üründür. Ağırlıklı olarak İsveç ve Norveç’te kullanılan “Snus”, birçok farklı aromayı da bünyesinde barındırabilir. Aromalı çeşitleriyle kullanıcısına yoğun keyif sağlayan “Snus” ürünleri, kullanıcının üst dudağın altına yerleştirip, bir süre ağzında tutmasıyla tüketilir.

Çiğnemeye ve tükürmeye gerek bırakmayan “Snus”, tütün kullanımı açısından sigaranın alternatifi olarak Kuzey Avrupa ülkelerinde sıkça kullanılmaktadır. Özellikle, dumansız, kokusuz ve sigaranın rahatsız edici yönlerinden arınmış olması sebebiyle tercih edilmektedir. Kullanıcı, nikotin ve tütün arayışını “Snus” deneyimiyle karşılar. Fakat hem kendini hem de çevresini rahatsız eden yönlerinden kurtulmuş olur.

Sigara İçmeyen Kişiler Arasında Çok Yaygın

“Snus”, bir tütün ürünü olmasına rağmen ve nikotin barındırmasına rağmen en çok sigara içmeyen kişiler arasında popülerdir. Bunun nedeni, diğer tütün ürünlerinin rahatsız edici yönlerini barındırmaması ve daha az zararlı olduğu inancıdır. “Snus”, herhangi bir duman solunmasına neden olmadığı için akciğerlere zarar vermemektedir.

Avrupa ülkelerinin bazılarında kullanımı yasal olmasa da İsveç ve Norveç başta olmak üzere özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde ve birçok farklı ülkede “Snus” kullanımı yasaldır ve oldukça yaygındır.

İçindeki nikotin miktarı ya da çeşitli aromalı olan ürünlerin farklılık göstermesi “Snus” ürünlerinin satışını yapan markalara ve ürün yelpazesinin genişliğine göre değişkenlik gösterebilir.

Piyasada en popüler “Snus” ürün markalarının başında "Snatch" gelmektedir. Birçok farklı aroma çeşidi ve kendinize göre satın alabileceğiniz farklı nikotin seviyeleriyle Snatch'ten heyecan verici tatlar tütün kullanımına alternatif arayanlar dahil keyifli bir deneyim yaşamak isteyenler için satışa sunulmuştur.En popüler markalardan biri “Snatch” ürünleri, SnusMe.eu internet sitesi üzerinden sipariş edilebiliyor. Farklı çeşitlerini de bünyesinde barındıran, Snus ürünlerinin satıldığı bir çevrimiçi mağaza olan “SnusMe.eu” internet sitesi satın almayı planladığınız Snatch ürünlerini bir tık ile size ulaştırmaktadır. SnusMe.eu sitesi üzerinden verdiğiniz siparişler doğrultusunda “Snus” ürün kullanımı deneyimini yaşayabilir, modern zamanın dumansız ve kokusuz alternatif tütün ve nikotin tüketiminde daha keyifli olabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri